Etter hva vi erfarer er det et svensk stålselskap som ønsker å etablere seg ved E6 i Ormlia på Eidsvoll Verk.

NYTT NÆRINGSOMRÅDE

Tirsdag kveld behandlet kommunestyret detaljreguleringsplanen for Holmenga sør-Lundgårds skog. Det er et 125 dekar stort område for næringsetablering ved Nebbenes sørgående kro

I samme område er det allerede bensinstasjon, næringsbygg, kafeteria og en døgnhvileplass for trailersjåfører.

– VIKTIG PLAN

Lederen i hovedutvalget for næring, plan og miljø, Olav Resaland (Ap) la all sin politiske tyngde i å få vedtatt planen som var oppe til behandling for andre gang.

Både planen og den mulige etableringen er tidligere drøftet i hovedutvalget.

– Vi har ventet lenge på at Ormlia-område skulle bli en bra næringspark. Det er viktig å få på plass denne planen, for store firmaer ønsker å etablere seg, uttalte Resaland.

– Ormlia er ett av de beste næringsområdene vi har i bygda vår. Etter mange år har vi nå en stor etablering på gang. Det er snakk om 20.000 kvadratmeter og 50–60 arbeidsplasser, uttalte Jens Aalborg (H) som er medlem av samme hovedutvalg.

IKKE NAVNGITT

Planen ble enstemmig vedtatt, men det er fortsatt ikke offentliggjort hvilket stort selskap som har vist interesse. Etter hva vi oppfattet under tirsdagens kommunestyremøte, er det snakk om en svensk stålgigant, og en avgjørelse om etablering skal være nær forestående.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.