Det ga 31.680 nye kroner inn på stiftelsens konto.

– I alt var 132 biler innom for å få lagt om fra sommer- til vinterhjul. Dette er fjerde gang vi gir bort inntekter fra hjulskift til en organisasjon, men aldri før har så mange vært innom for å skifte hjul. Dette ble ny rekord. Det er tydelig at Åslia betyr mye for mange, og at de på denne måten kunne bli med å støtte en god sak. Dette engasjerte helt klart folk. Det så vi også på aktiviteten om saken på Facebook, sier Stølan.

REKRUTTERINGSBAKKE

Han mener Åslia er viktig for rekrutteringen av alpinsporten.

– Bakken passer akkurat for nybegynnere, små og store. Den er ikke så bratt som mange av de andre småbakkene i området. Og så er det T-krok for to personer så man kan bli barna opp. Etter hvert, når de blir flinkere og tryggere, vil de søke større utfordringer i andre bakker, sier Stølan.

Han forteller at de under aksjonen serverte mat til kundene som ventet på å få vinterhjul på bilen.

– Vi serverte rundt 300 hamburgere og like mange pølser. Folk sto tålmodige i kø, sier plassjefen.

Han oppfordrer samtidig flere til å støtte skianlegget, både privatpersoner og ikke minst næringslivet i Nannestad og øvrige kommuner på Øvre Romerike.

FORNØYD

Roger Axelsen, styreleder for stiftelsen Nannestad Skisenter Åslia, er veldig glad for engasjementet fra folk og Bilias initiativ.

– Dette er penger som kommer veldig godt med i den situasjonen vi er nå. Jeg ble skikkelig glad da Stølan ringte meg og fortalte at de ville støtte skisenteret. Helt enestående. Dette er mye penger. Jeg er selvsagt veldig godt fornøyd, og setter stor pris på tiltaket fra Bilia, sier Axelsen.

I DIALOG MED KOMMUNEN

Nannestad skisenter er i en vanskelig økonomisk situasjon etter flere sesonger med vanskelige driftsforhold. Stiftelsen er nå i dialog med Nannestad kommune for om mulig å finne en løsning.

– Vi har hatt ett arbeidsmøte med kommunen, og vi har en god dialog. Det er bevegelse i saken. Foreløpig er imidlertid ikke noe avklart. For å kunne starte med forberedelser til kommende sesong er det behov for 500.000 kroner, sier Axelsen.

Han forteller at han har tro på at de vil finne en løsning.

LES OGSÅ: Åslia trues av nedleggelse

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.