• RESTER: Det er bare restene igjen av fotgjengerovergangen mellom Sagasenteret og Kiwi-bygget. Disse blir ikke fjernet med det første. Oppmerkingen av parkeringsplassene er det gårdeierne som har ansvaret for.

Merkingen av tidligere fotgjengeroverganger i Sundet er blitt liggende som rester, og de kommer heller ikke til å gjenoppstå. Det er bare Råhusgata som vil få sebrastriper for gående. Men det er ikke før tidligst til våren.

– MALINGA SLITES BORT

Flere steder i Sundet har det vært fotgjengeroverganger. Skiltene er borte, og det er bare rester igjen av oppmerkinga. Også der hvor det skal være fotgjengeroverganger, er det heller ikke merket opp. Bare skiltene viser hvor man kan krysse vegen.

– Nå kommer vinteren, og det da blir malinga slitt bort. Vi skal se ha vi gjør med de til våren, sier Alexander Vatnehagen, avdelingsleder kommunaleteknikk i Eidsvoll kommune.

FALSK TRYGGHET

Det er kun i Rådhusgata det vil bli merkede forgjengeroverganger.

– Hvorfor det, Vatnehagen?

– Vi lener oss på Statens vegvesen i denne vurderingen. Det er mange fotgjengere som krysser vegen utenfor de merkede overgangene. Bilistene er oppmerksomme når de kommer til en overgang fordi de forventer at folk bruker disse. Bilførerne slapper mer av når de ikke ser verken skilt eller oppmerkning, og dermed er de ikke så årvåkne for at folk skal krysse vegen utenfor disse. Etter vår mening gir fotgjengeroveranger falsk trygghet.

ER GÅRDEIERS ANSVAR

– Hva med parkeringplassene utenfor butikkene, som Rema 1000 og Kiwi? Der er malingen slitt helt bort.

– Det er ikke kommuens ansvar. Gårdeierne har ansvaret for denne oppmerkingen, svarer avdelingslederen.

Hans Henrik Høibraaten eier Sagasenteret hvor REMA 1000 leier lokaler.

– Oppmerking er noe vi gjør med jevne mellomrom. Vi hadde ikke umiddelbare planer om å merke opp akkurat nå, men er all gammel oppmerking borte, må vi jo seg på det, svarer Hans Henrik Høibraaten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.