– Jeg synes jo historien i utgangspunktet er ganske komisk. Men det hadde vært flott om det ble fikset på en skikkelig måte, sier Christoffer Eide.

Han bor selv i Rådyrvegen i Nannestad, og har stusset over stripene på fotgjengerovergangen like i nærheten. EUB skrev for første gang om stripene i juni i fjor. Da var de fem sebrastripene malt opp feil – for biler – i krysset der gang- og sykkelvegen går ned til Preståsen skole like i nærheten.

– Her er det nok en som har hatt en litt dårlig dag på jobben. Jeg er for alle sikkerhetstiltak som er med på å trygge sikre skoleveier. Dette får nok bilistene til å senke farten, men faller nok litt utenfor normene for veimerking, uttalte Morten Marthinsen den gangen.

Lovet utbedring

Eide sier nabolaget nettopp har våknet opp etter vinterdvalen.

– Da dukket også fotgjengerovergangen opp igjen under snøen. Jeg synes det er synd det skal se slik ut i gata vår. I tillegg er dette en trafikkert fotgjengerovergang i direkte tilknytning til Preståsen skole, hvor barna mine går. Jeg føler derfor det er viktig at denne skal være godt merket, sier Eide.

Bente Huseby er virksomhetsleder for kommunal drift i Nannestad kommune. Da EUB hadde forrige sak på trykk i fjor sommer uttalte hun at fotgjengerovergangen allerede var rettet opp.

– Disse stripene er allerede fjernet, og arbeidet gjøres riktig og ferdig på mandags morgen, sa hun.

Skal fikses på ny

Nå sier virksomhetslederen følgende:

– Det stemte det jeg sa til deg den gang. Fotgjengerovergangen i Rådyrvegen ble utbedret umiddelbart den gangen ved at det ble malt over med gråsvart farge. På grunn av en tøff vinter for våre veier, så har den mørke malingen blitt slitt av. Dette kan kanskje tyde på at den hvite malingen var av bedre kvalitet enn den mørke. Vi ser også at den hvite malingen har blitt betydelig slitt gjennom vinteren. Gutta på vei er travelt opptatt med feiing og lapping av asfalt, men dette vil bli utbedret så raskt som mulig, sier Bente Huseby i dag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.