Fredag ettermiddag feide kraftige vindkast over vårt distrikt, og tok med seg både trær, trampoliner og andre løse gjenstander på sin vei. Veier ble sperret og tusenvis av husstander mistet strømmen.

– Akkurat nå er det rett og slett fullstendig kaos. Nå har vi over 140 oppdrag på vent. I hovedsak naturskader, i form av trær over veier og bygninger og lignende, sier vaktleder Owe Gulbrandsen ved Øst 110-sentral til EUB ved 20-tiden fredag kveld, før han må legge på for å ta unna alle henvendelsene.

STRØMLØSE I 2,5 DØGN

Én av dem som mistet strømmen var Marit Brodshaug Sveen i Feiring.

– Vi mistet strømmen klokken 17 på fredag og fikk den ikke tilbake før 02 natt til mandag. Dette er ikke første gang. Erfaringen er at vi er blant de som mister strømmen først, og er blant de siste som får den igjen, sier Brodshaug Sveen.

De har derfor skaffet seg både gasskomfyr og ekstra vedovn.

– Nå måtte vi leie aggeregat for å holde liv i frysere og kjøleskap. Nå vurderer vi å måtte kjøpe et eget aggeregat, sier hun.

- Verre enn Dagmar i 2011

Som følge av vinden mistet tusenvis av husstander strømmen.

– Dette var helt kollossalt. I min tid har jeg aldri opplevd lignende og så store skader. Dette er verre en stormen Dagmar i 2011, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.

Siden vinden var meldt hadde de tilkalt alt tilgjengelig mannskap i beredskap. Tilsammen hadde de over hundre mann i arbeid ute i felten og på sentralen.

– Alle høyspentfeil ble rettet natt til søndag. Mandag morgen var fortsatt hundre kunder uten strøm, disse skal være rettet i løpet av dagen, sier Schau til EUB mandag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.