Ordfører Tom Staahle synes det gode resultatet fra undersøkelsen fra Norsk Familieøkonomi er en gladnyhet. De har sammenlignet de kommunale avgiftene.

– Ullensaker har alltid hatt en intensjon om å tilby billige og effektive tjenester. Vi kan ikke belaste næringsliv og innbyggere med mer enn høyst nødvendig. Så lenge vi får dekket utgiftene er det mer enn nok, forklarer han.

HAR DU SETT DETTE: Ullensaker får skryt

SMARTE LØSNINGER

Ordføreren påpeker at det er viktig å tenke økonomisk, men at det også må være smarte løsninger som sørger for at alt gjennomføres så effektivt som mulig.

– Det skal være en fornuftig balanse med tanke på hva vi tar inn av inntekter fra beboerne. Ullensaker er en kommune med forholdsvis lav inntekt per innbygger. Samtidig sørger veksten i kommunen for at utgiftene fordeles på flere, sier Staahle.

– Det er viktig at folk føler de får tjenestene de betaler for, og målet er at det skal oppleves som en fornuftig sum, påpeker han.

Staahle trekker fram det gode samarbeidet mellom politikere og administrasjon som en forklaring på at det er mulig å holde kostnadsnivået for de kommunale avgiftene nede.

– Det er en tydelig forventning og avklaring mellom politikere og administrasjon. Vi har mange dyktige medarbeidere i kommunen, og jeg opplever at alle er genuint opptatte av å gjøre kommunen så god som mulig, sier han.

LES OGSÅ: Ullensaker falt 90 plasser

FLOTT BOSTEDSKOMMUNE

Selv om undersøkelsen viser at utgiftene i Ullensaker ligger på 7.333 kroner, tror ikke ordføreren at det er dette som får folk til å flytte til kommunen.

–Jeg opplever at kommunen først og fremst er attraktiv på grunn av elementer som for eksempel godt bomiljø og kulturtilbud. Folk ønsker gjerne å bo et sted der det er litt dynamisk. Der det skjer noe, understreker han.

STOLT AV ØVRE

Staahle legger ikke skjul på at han er stolt av kommunen, men påpeker samtidig at alle kommunene på Øvre Romerike fikk gode plasseringer på landsbasis.

– Jeg ser også det regionale perspektivet, og synes det er godt å se at beboere i kommuner på Øvre Romerike stort sett er fornøyde, sier Staahle.

– Personlig har jeg trivdes i Ullensaker siden dag én. Det finnes alltid ting vi kan bli bedre på, men jeg føler at vi jobber bra sammen for å identifisere utfordringene, og ikke minst finne gode løsninger, sier Staahle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.