– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det blir ikke så mye større enn dette. Tor Henning Flesvik smiler når EUB treffer ham på Eidsvoll stasjon. I sitt 15. år som lokfører i NSB ble han plukket ut til å styre Sommertoget fra Grorud og gjennom Øvre Romerike. Han skal attpåtil styre togsettet inn på hjemstasjonen i Eidsvoll – få kilometer fra sitt eget hjemsted.

LES OGSÅ: Vil skape stemning på stasjonene

Minne for livet

– Jeg var sistemann som ble oppringt. De ville sikkert ha det litt morsomt med meg, humrer Flesvik. Hans lokførerteam består av fem personer på Sommertoget denne uka. Reisen startet på Kongsvinger og ender opp på Flå. Lokførerne har fått tildelt én kjøredag hver, og Flesvik sitter bak spakene fra Grorud til Eidsvoll.

– Eidsvoll er hjemkommunen, og jeg er stasjonert her også til daglig. Det er klart dette kommer til å bli spesielt. Det vil krible litt ekstra i kroppen når jeg forlater Dal stasjon og reiser videre nordover, sier Flesvik. Han legger ikke skjul på at dette blir en opplevelse han sannsynligvis bare får oppleve én gang.

– Det er ikke sikkert de bruker samme konseptet igjen, og det er langt fra sikkert at jeg blir plukket ut til å kjøre i hjembygda. Dette blir et minne for livet, sier han.

LES OGSÅ: Sommertoget kommer til Eidsvoll

Nyter øyeblikket

Han møter opp på Grorud i Oslo 06.20 lørdag morgen. Skiftet er i utgangspunktet ferdig i Eidsvoll 16.15. Men Flesvik har ingen planer om å reise hjem da.

– Dette blir naturligvis et øyeblikk jeg vil nyte mest mulig. Jeg blir nok på Eidsvoll stasjon for å følge Sommeråpent og alt det andre som skjer utover kvelden.

– Kommer det mange for å følge deg litt ekstra?

– Det kommer helt sikkert til å dukke opp noen. Søsteren min lurte på hvor det kunne være lurt å stå for å være litt alene, så hun og familien dukker nok opp på strekningen et eller annet sted.

I forkant har han vært med på spesialkurs og sikkerhetskurs. Sistnevnte i regi av Bane NOR. I tillegg har de hatt et oppstartsmøte med Nadia Hasnaoui og NRK. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

– Jeg er spent på alt som skjer rundt, og har selvfølgelig ikke lyst til at det skal skje noe feil akkurat denne dagen. Det er liksom ikke dagen å bidra til signalfeil. Men dette går helt sikkert kjempefint. Jeg gleder meg som en unge til denne opplevelsen, sier Flesvik.

Fikk inn 240 søknader

Mange kunne tenke seg jobben til Tor Henning Flesvik.

– Dette var det mange som ville være med på. Til sammen fikk vi 240 søknader fra lokførere og konduktører. 46 konduktører og 38 lokførere jobber i sommer. Med så mange flinke folk som det er i NSB, var det ikke vanskelig å finne gode representanter som yter det som skal til under en reise som dette, sier Gina Scholz, pressetalsperson i NSB.

Sommertoget er satt sammen av sju NSB-vogner og en godsvogn der containere for scene og kjøkken plasseres. Derfor kreves det litt ekstra å jobbe ombord.

– Et tog som dette har aldri tidligere vært å se på norske skinner, så dette er en helt fantastisk arbeidsplass og reise. Sommertoget er et over 240 meter langt mediehus, sier Scholz. Hun forteller at det i tillegg til å kjøre toget og utføre oppgaver ombord og på stasjonen, er en viktig del av jobben å passe på toget på stasjonene.

Tor Henning Flesvik

Plukket ut til å være lokfører på Sommertoget i 2017. Skal styre toget fra Grorud til Eidsvoll. På Øvre Romerike stopper han på stasjonene Kløfta, Jessheim, Dal, Bøn og Eidsvoll.

Ansatt i NSB. Startet som lokfører i 2002.

Bosatt på Styri i Eidsvoll.

Har samboer. En sønn på 20 år.Jobbet tidligere som elektriker for Sigvartsen og stuer i Braathens.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.