Med gården som bakgrunn, tropenatt og måneformørkelse kunne det vel knapt bli bedre da bandet dro i gang allsangen.

Ca 1500 feststemte mennesker kom for å få med seg konserten, som er den første som blir arrangert på området. Og både publikum og arrangør hadde høye forventninger.

SE ALLE BILDENE FRA FOLKEFESTEN - ser du noen kjente?

– Jeg forventer en heidundrende fest, sier daglig leder hos Vikingegarden Maurenga, Atle Viken. Sammen med sine samarbeidspartnere har han planlagt og forberedt konserten siden februar, og når de først skulle arrangere noe slo de like godt på stortromma med en gang.

STORT POTENSIAL

– Vi hadde lyst til å gjøre noe stort. Sønnen min Anders foreslo at vi skulle kontakte Vassendgutane, og etter et par ringerunder var det i boks. Vi har som mål å gjøre stedet kjent, og mener at stedet har et kjempepotensial. I tillegg ønsket vi også å lage noe som er for folket i Nannestad og omegn. Andre arrangementer i Nannestad-området selger sjelden mange billetter, og vi tenkte derfor at dette var noe vi kunne gjøre enda bedre, sier han.

Venner og kjente har stilt på dugnad for å hjelpe til, og Viken er svært takknemlig.

– Dette hadde ikke gått uten. Folk har vært utrolig hjelpsomme. Til og med Nannestad kommune stilte opp og utvidet skjenkebevillingen vår med en halvtime da vi oppdaget at vi trengte det. I tillegg har vi et godt samarbeid med politi, brannvesen og Røde Kors.

VELLYKKET

Arrangøren har i stor grad bare benyttet seg av sosiale medier for å promotere konserten, noe som viste seg svært effektivt.

Tor Eivind Nordby Vik fra Nannestad var en av mange som gledet seg til konsert.

– Det er fantastisk at de har fått til dette. At det skjer noe av denne størrelsen i området er viktig å støtte opp om. Og de har virkelig fått det til. Se rundt her. Alt går jo på skinner. Det er ikke do-kø engang, smiler han.

GOD STEMNING

Da bandet dro i gang allsangen litt før klokka 23, steg stemningen til himmels på Vikingegarden. Bandet vet definitivt hvordan de skal få med seg publikum. Suksessoppskriften er visstnok sunnmørsk sjarm, en god dose humor, og kjente låter med høy allsangfaktor.

– Jeg trodde sånne steder bare fantes på Sunnmøre, men dere har det jo på Gardermoen, ropte bassist Sindre Aam på kav sunnmørsk, og han har unektelig helt rett.

Rammen ble ikke mindre enn helt perfekt en sen sommerkveld i Nannestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.