Torsdag 20. og lørdag 22. april settes fokus på bebyggelsen og planer i og rundt Sundet. Det er Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus som står for arrangementet «Ditt verdifulle nabolag» sammen med Eidsvoll Historielag, Akershus fylkeskommune, Eidsvoll kommune og Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU).

Torsdag kveld er det åpent møte i kommunestyresalen i Eidsvoll rådhus der Cornelis Evensen fra NIKU, Silje Lillevik Eriksen og Sissel Pettersen fra planavdelingen i Eidsvoll kommune og en representant for Eidsvoll historielag holder foredrag. Kulturminnerådgiver Ole Jakob Holt fra Rælingen, som brenner for gårdshistorie og bevaring av gammel bebyggelse, holder innlegg om «skattene» han finner i nabolaget.

Lørdag blir det vandring i området med besøk til de «skattene» som Holt har plukket ut. Da blir det også servert lunsj.

– Arrangementene er gratis, men det er bindende påmelding på grunn av bevertningen, opplyser Fortidsminneforeningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.