Klokken 05.55 mandag morgen fikk politiet melding om at en kvinne i slutten av 60-årene var funnet død i en privat bolig i Feiring, nord i Eidsvoll. Store politistyrker rykket ut til åstedet – deriblant politiets superbil, én Mercedes-Benz Geländewagen. Bilen ble først observert stående parkert langs E6 på Eidsvoll Verk. En stund senere så EUBs journalist den komme rullende inn til åstedet oppe på lasteplanet til en bergingsbil. Bergingsselskapet opplyser til EUB at det hele dreide seg om en punktering.

LES OGSÅ: Kvinne funnet drept i Feiring, ektemannen pågrepet

Tauet til dekkforhandler

Dette bekreftes også av politiet.

– Et av politiets kjøretøy på vei til åstedet i Feiring punkterte ett dekk og måtte derfor stoppe. Nødvendig assistanse ble rekvirert og bilen ble tauet inn til dekkforhandler, hvor dekk ble skiftet. Patruljemannskapet ble raskt plukket opp av en annen tjenestebil og kjørt til Feiring, opplyser politiinspektør Hans Holmgrunn, leder for felles operativ enhet.

Han opplyser at bilen ble transportert til Feiring etter at dekket var skiftet. Der ble den overlevert til politiet.

LES OGSÅ: Siktede samtykket i varetektsfengslingen - erkjenner straffeskyld

– Selvsagt krevende

Den spesielle bilen skal blant annet være lagd for å sikre politifolk i skarpe oppdrag og for å verne allmennheten. Bilens totalvekt er på hele 4,2 tonn. Vanligvis veier en Geländewagen av denne typen noe over to tonn. Bilen ble EU-godkjent 7. juni og står registrert på Romerike politidistrikt. Alle politidistriktene i Norge fikk hver sin bil av denne typen, blant annet som følge av Nokas-ranet der en politimann ble skutt og drept i bilen han satt i. Nærmere spesifikasjoner på superbilen har ikke politiet delt med offentligheten.

– Hva tenker politiet om at noe slikt skjer under utrykning på vei til et viktig og alvorlig oppdrag?

– Det er selvsagt krevende når slike hendelser skjer under utrykning til et alvorlig oppdrag. Evnen til å improvisere med de ressursene som er tilgjengelige vil derfor ha stor betydning. Uhellet med kjøretøyet medførte ikke forsinkelse av betydning for politiets løsning av oppdraget, svarer Hans Holmgrunn.

Ektemannen som har erkjent at han drepte kona si i Feiring, er siktet og varetektsfengslet i fire uker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.