Tidlig om morgenen 6. februar 1967 hørte arbeiderne på Minnesund det braka i isen. Det var starten på Skibladners andre forlis i vinteropplag i Minnevika.

Dagslyset hadde ikke kommet enda, men det var lys nok til at de oppdaga at Skibladner hadde krenga kraftig over til babord side, tatt inn vann og gått rett ned. Nøyaktig det samme skjedde 30 år tidligere, i 1937!

Forliset ble på mange måter både en ulykke og en redning for skipet. Etter mange tøffe år kunne dette vært slutten, men i stede bidro mange instanser med kapital og arbeidskraft slik at Skibladner ble hevet, slippsatt, totalrestaurert og satt i trafikk igjen i juni 1969.

LES OGSÅ: Sommer’n  kom seilende til Sundet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.