I mange år har Eidsvoll husflidslag invitert ferierende barn inn i varmen til garnnøster, symaskiner, strikkepinner, vevstoler og plankebiter. Nå er det høstferie, og igjen har det vært aktiviteter i det store, gamle huset i Badebakken.

FØRSTE GANG PÅ SYMASKIN

For mange av de rundt 20 ferierende barna, var det et første møte med symaskinen. Konstance Hvam Wagner tok langt fra skrekken, tvert om. Hun syntes det var morsomt og forklarer inngående gangen i prosjektet:

– Vi klippet ut to stoffbiter og satte dem sammen med nåler. Så sydde vi dem sammen på maskin, vrengte slik at vi fikk retta ut og sydde rundt kanten. Til slutt sydde vi på borrelås, forteller hun.

– Skal du bruke pannebåndet, da?

– Ja, helt sikkert! Det er jo så veldig fint.

VEVER – MEN IKKE FOR FØRSTE GANG

Midt på gulvet sitter Erika Juline Strand Wenger ved vevstolen. Hun har virkelig dreisen på det, og forteller at det ikke er første gang hun vever.

– Jeg har en slik vev hjemme, forklarer hun.

– Er det første gangen du er her i Badeløkka i ferien din?

– Nei, jeg har vært her mange ganger før fordi jeg synes det er morsomt.

Denne gangen kom hun ikke alene. Bror Nils August var med, og han hadde lagd både det ene og andre, blant annet hadde han fingerheklet et slips, som hadde mange bruksmuligheter utover å henge det rundt halsen.

FUGLEMATER I KJELLEREN

Nede i kjelleren er det innredet snekkerverksted. Heller ikke dette står ubrukt i høstferiedagene.

Nå som vinteren nærmer seg, er det betimelig å tenke på småfuglenes ve og vel. En av alle de tingene som ungene kan lage, er fuglematere.

Oda Ørbekk Lien snekrer og pusser som om hun aldri har gjort noe annet.

– Pappa er snekker, forklarer hun det med.

Ylva Amdal, derimot, er ikke fullt så erfaren med bormaskin og skruer.

– Du må passe fingrene når boret går rundt, forklarer Vidar Fosshaug. Han er gratis og frivillig hjelper.

– Moro, smiler Ylva da det første hullet er et faktum.

På hodet har hun et helt nytt og egenprodusert pannebånd.

LES OGSÅ: Ingen ferieplaner? Fortvil ikke.

Fakta

Eidsvoll Husflidslag har i mange år hatt tilbud til ferierende skolebarn.

I lagets eget hus, Husflidshuset i Badebakken, får barna drive med forskjellige aktiviteter, som sying og snekring.

Flere av kommunene på Øvre Romerike har også tilbud til skolebarn som har ferie. Det samme har mange idrettslag og andre foreninger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.