• PLAN: Ved Hakadal Verk ble planen for hvordan de skulle ta seg over Romeriksåsen lagt.

Med supermosjonist Lars Birger Salvesen, fylkesvaraordfører og representant for fylket, som reisefølge, la han i veg på den rundt ti mil lange sykkelturen fra Bærum til Eidsvoll. Den lange sykkelturen ble underveis godt dokumentert av Bjørn Hytjanstorp i følgebil – der det var mulig å komme til med motorisert kjøretøy.

KULTURELL INNGANG

Og hvordan starter så en sykkeltur med en historiker og museumsdirektør? Selvfølgelig med en dose kultur.

Frydenlund hadde en god omvisning og et foredrag om bedriftshistorie ved Bærums Verk som inngang til turen.

– Vi syklet Ankervegen mellom Bærum og Fossum ved Bogstad. Videre gikk turen til Hammeren i Maridalen, så videre til Hakadal før vi tok skogen over Romeriksåsen ned til Nannestad. Derfra bar det videre straka vegen til Eidsvoll Verk, forteller direktøren.

– Mange stigninger i Romeriksåsen?

– Ja, om jeg ikke hadde direkte gruet med til åsen, så så jeg på den som en liten utfordring. Jeg hadde jo ikke den ultimate terrengsykkelen.

– Det har vi fått oss fortalt. Sykkelen din var etter sigende en hybridsykkel med ringeklokke, refleks, for- og bakskjerm og utstyrt med en stor sykkellås. Men flaskeholder hadde den ikke. Ikke hadde du sykkelbukse, heller, bare en vanlig shorts.

– Hehe – det stemmer, det. Men jeg hadde sekk, da, men vannflaske i.

SLITEN, MEN IKKE UTSLITT

– Hvor sliten var du etter en sykkeltur på vel åtte timer?

– Jeg var sliten, men ikke utslitt. Faktisk har jeg vært ute for verre ting. Jeg var veldig fornøyd da jeg kom i mål ved Eidsvollsbygningen.

– Og så satte deg på sykkelen og tok returen på strak arm?

– Nei. Kona min hentet meg. Og jeg ser ikke bort fra at jeg tar returen en annen gang når tiden og muligheten byr seg.

Supermosjonisten Bjørn Hytjanstorp er imponert over direktørens innsats.

– Han klarte seg mer enn fint. Og Salvesen, da! Han reiste rett hjem, dusjet og satte seg i bilen og til konfirmasjon i Kristiansand dagen etter.

LES OGSÅ: Har ikke endret mening

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.