• FARGERIKT. Noen bruker bunad nasjonaldagen, andre synes det blir litt for fargeløst. Som John Smestad.
  • GLEDE. Fredrik Aaserud Westvang, Marie Borgen Winbladh, Tony Karlsen, Midten, Tonje langdalen, Håkon Hovland og Torkil Fjellberg er glade i nasjonaldagen.

Identitet og patriotisme preget 17. mai-talen til Tore Kværner På Rådhusplassen. Russepresident Malin Myrhaug Blegen holdt en tårevåt russetale.

– Vi ullensøkninger er stolte av kommunen vår. Dere må ha meg unnskyldt, jeg er født og oppvokst i Storgata, sa en munter Kværner.

Vekst skaper mange muligheter

Det er fem år siden Jessheim fikk bystatus. Kværner mener dette skaper større identitet og stolthet.

– Å ha identitet og patriotisme er viktig, men kan også være vanskelig. Kanskje det er derfor kommunene sliter sånn med kommunesammenslåing, sa han og berømmet Ullensaker kommune for sitt arbeid med skolebygging og fritidsarenaer.

– Jessheim er preget av mange byggeprosjekter. Det er viktig å ta vare på minner og historie. Det har skjedd mye før Jessheim ble by også, understreker han. Kværner la vekt på integrering og involvering. At man skal være åpne til sinn og bidra.

– Idrettslig og kulturliv er og burde være tilrettelagt for alle. Gratulerer med dagen. Selv om det er en nasjon vi feirer, er det lov å feire seg selv litt også, sa han.

Hes i stemmen

Russepresident Malin Myrhaug Blegen snakket om hvor perfekt russetiden har vært. Hvor heldige dagens ungdom er som stort sett kan bli hva de vil, takket være Grunnloven. Det ligger også et stort press på dagens ungdom, som ofte blir omtalt som generasjon prestasjon.

– Jeg vil tørre å påstå at vi er perfekte, men det er også noe som preger oss, sa hun med et glimt i øyet.

– Sånn sett har russetiden vært perfekt, i perioden før russetiden opplevde vi også mye morsomt. Samhold. Det har vært russekroer i samarbeid med Nannestad VGS, og det har vært hyggelig å bli kjent med folk, sa hun.

Til sammen har 100 russeelever ved Jessheim VGS samlet inn 80.000 kroner for Krafttak mot kreft.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.