Gradestokken viste nærmere 30 røde, og sola stekte det allerede knusktørre gresset på banen.

Seniorlaget til det nyoppstartede andredivisjonslaget Sand Falcons spilte sin aller første hjemmekamp på Olaløkka på lørdag.

Hjemmelaget åpnet svakt, og ble nærmest overkjørt av trønderne i første omgang.

Falcons gjorde mange feil i starten, og Domers gjorde alt de kunne for å utnytte det.

– Det var en skuffende første omgang, sa kaptein Aleksander Aleksic etter kampen.

– Utnyttet våre feil

Den første halvdelen av kampen gikk for Sand sin del, med til å få ballen slått ut av hendene av Sindre Kirkbakk fra Nidaros Domers. Hele to ganger fikk han til dette i første omgang, før Falcons skjønte at de måtte holde seg fast i ballen.

Rett før pause kaster Falcons quarterback ballen 40 yards til tight end Kasper Latkowski, som løper inn til touchdown. Men scoringen blir annullert på grunn av regelbrudd på den offensive linjen.

– En ærlig feil. Vi gjorde en del feil, og Domers utnyttet det, sier hovedtrener Greg Kleidon til EUB.

Barnesykdommer

Så er det 20 minutter med velfortjent pause i den heseblesende varmen. Det er nesten helt vindstille, og alle minner hverandre på å drikke vann. Også publikum.

Det er ikke bare spillerne til Sand Falcons som er rykende ferske. De frivillige som har stilt opp for å hjelpe til, er også nye i gamet.

Andre omgang fortsetter omtrent der den første omgangen slapp, med at Falcons får straff, og må begynne fem yards (meter) lenger bak – fordi ballgutten kom for seint til starten av omgangen.

Trøstemål

Den andre omgangen går desto bedre, og Nidaros Domers får mer motstand nå. Falcons gjør færre feil, og tjener flere yards.

Det er likevel ikke nok til å ta innpå Domers, men det er nok til å gjenreise noe av gleden ved spillet.

– Jeg er fornøyd med det vi presterte i andre omgang, sier kaptein Aleksic.

Et trøstemål blir det riktignok. Kasper Latkowski tar imot nok en lang pasning, og scorer en perfekt touchdown mot slutten av siste omgang.

Domers er opprinnelig et elitedivisjonslag, men har rykket ned frivillig etter dårlig treningsoppmøte og få folk på laget.

– Det var den første kampen med litt motstand, og det gjorde mye bra for oss. Nå må vi fortsette å vokse, sier Kleidon.

Fakta

  • Klubben ble opprettet i mai 2017.
  • Kampen mot Nidaros Domers er den tredje noensinne.
  • Falcons vant de to første kampene mot Fredrikstad Kings og Ålesund Phoenix overlegent.
  • Sand Falcons – Fredrikstad Kings: 35–5
  • Sand Falcons – Ålesund Phoenix; 42–3
  • Sand Falcons – Nidaros Domers: 6–45

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.