– Vi gjennomførte en kontroll i dag med fokus på is og snø på taket av lastebiler og vogntog. Jeg vet ikke hvor mange vi stoppet, men 13 ekvipasjer fikk kjøreforbud inntil de hadde måkt takene, sier Bjørn Uno Rogneby hos Statens vegvesens trafikkstasjon på Jessheim.

500 KILO

Etter at ett av vogntogene var ferdig måkt, ble all isen og snøen derfra veid.

– Vi kom til 500 kilo, påpeker Rogneby.

– Hvordan kan det bli så mye snø på et tak?

– Vanligvis er ikke dette et problem siden bilene hele tiden er på veien og dermed blir blåst rene. Men etter at de har stått noen dager nå i julen bygger det seg opp på taket. Kaldt og varmt vær om hverandre gjør at noe av snøen fryser til is, sier han.

– Og da kan det bli farlig?

– Ja, dette er ikke bra å kjøre med, og slike biler ønsker vi ikke å møte på veiene våre, sier han.

– Resultatet er måking?

– Ja, vi sender dem ikke avgjorde før alt er måkt vekk.

UVITENHET

– Hva sier sjåførene når dere stopper dem for en slik type kontroll?

– De fleste aner ikke at det er så mye på taket, og får bakoversveis når vi forteller dem det. Til å begynne med blir de grinete, men etterpå synes flere av dem at kontrollen var en kjempeidé. Så tilbakemeldingene har vært positive. sier Rogneby.

– Andre opplevelser på trafikkstasjonen i dag?

– Ja, vi stoppet en bulgarsk trekkvogn med en belgisk henger som kjørte med seks sommerdekk. Sjåføren fikk ikke kjøre videre før alt var skiftet, dessuten fikk han 750 kroner i bot per dekk. I tillegg til 1000 kroner i bot for manglende kjetting. Heller ikke disse bilene vil vi ha på veien, sier Rogneby.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.