Planene for boligbygging på Bjørkeåsen har skapt engasjement da noen mener myrområdet der, Bjørkemåsan, må fredes.

– Det er oppsiktsvekkende at kommunen overhodet tillater aktivitet ute på Bjørkemåsan, da det av flere av medlemmene i kommuneplanutvalget er signalisert et ønske om å ta Bjørkemåsan ut av kommuneplanens arealdel, sier Per Ragnar Lien fra Nannestad bygdeliste.

– MÅ REAGERES RASKT

Han stiller spørsmål om hva Nordby Maskin holder på med ute på Bjørkemåsan.

– Det er helt åpenbart at firmaet med kommunens velsignelse foretar seg ett eller annet, som i verste fall kan påføre dette unike og vakre myrområdet ubotelige skader. Her må det reageres raskt, og før det er for sent, sier Per Ragnar Lien fra Nannestad bygdeliste.

Han viser at til at maskinene satte tydelige spor etter seg på myra, og at en gravemaskin sank ned. Lien påpeker at man i disse dager er inne i en pågående prosess, hvor kommuneplanen i Nannestad kommune med dertil hørende arealplan i løpet av 2018 skal rulleres.

Tor Eivind Nordby Vik hos Nordby Maskin as, opplyser at det er gjennomført grunnundersøkelser på området, som er regulert tidligere.

– Dette arbeidet er nå ferdig. At en maskin sank ned og satte seg fast er jo sånt som skjer av og til i denne bransjen, sier Nordby Vik.

TRENGER IKKE «VELSIGNELSE»

Fra Nannestad kommune opplyser Rune Storstein, stabsleder plan og strategi, at grunnundersøkelser ikke er søknadspliktig.

– Det er ikke noe vi må gi tillatelse til, sier Storstein.

Mattis Guttorm Kjexrud-Egge, fagansvarlig kommunal forvaltning, opplyser at reguleringsplanen for Bjørkeåsen ble vedtatt i 2007, med noen endringer i 2011.

– For noen deler av området kan utbygger sende inn byggesøknad, for andre deler er det krav om ytterligere detaljregulering først. Det ble i 2011 vedtatt en egen reguleringsplan for adkomstveg fra Bjørke kirke, sier Kjexrud-Egge.

Han forteller at adkomstvegen fra Prestmosvegen ligger innenfor reguleringsplan for Prestmosen nord felt C, fra 1998.

– I 2017 ble den samme adkomstvegen fra Prestmosvegen tatt med i reguleringsplan for MyCube Prestmosen for å oppdatere den. Fylkesmannen i Oslo og Akershus hadde innsigelse, som de senere har frafalt. Men planen er påklaget av Naturvernforbundet og ligger nå hos Fylkesmannen for endelig klagebehandling, sier Kjexrud-Egge.

LES OGSÅ: 800 nye boliger ved sentrum i støpeskjea

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.