Hurdalssjøen stiger med ni centimeter i døgnet.

- Årsaken er at vi fikk en tidlig vår, forklarer Jens Kristian Tingvold som er vakthavende hydrolog i Glommen og Laagens Brukseierforening (GLB).

- Men nå har vi hatt en noe kjøligere periode og da har smeltingen i lavlandet stoppet litt opp.

fortsatt skiføre

- Fortsatt ligger det en god del snø igjen i Hurdalssjøens nedslagsfeltet, og i det lokale nedslagsfeltet til Mjøsa, så de mest ivrige finner nok fortsatt skiføre, sier Tingvold.

KAN STIGE BRÅTT

- Hvis det kjølige været holder seg ei uke eller to til, kan vi få brå snøsmelting når varmen kommer. Da vil vannstanden og elver og sjøer stige brått, forklarer han.

STIGER ÉN CENTIMETER I DØGNET

I går morges lå vannspeilet i Mjøsa 120,04 meter over havet. Dette er 44 centimeter høyere enn normal.

Vannstanden i Norges største innsjø har steget med én centimeter i døgnet de fire siste døgnene.

Mjøsa når vanligvis ikke toppen før snøsmeltingen i fjellet kommer for fullt om en drøy måned. Først da kan en snakke om flom.

MER ENN ÉN METER OVER NORMALEN

Hurdalssjøen er allerede 111 centimeter høyere enn normalt. Sjøen stiger med åtte-ni centimeter i døgnet, og fra fredag morgen til tirsdag morgen steg sjøen med 36 centimeter.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.