Ifølge tiltalen skal mannen (64), som er fra Romerike, ha mottatt mellom 75.000 kroner og 100.000 kroner i kontanter hvert år i perioden 2003–2015 fra en mann fra Østfold for at han skulle være sikret framtidige oppdrag for kommunen. Den korrupsjonstiltalte mannen ble pågrepet første gang 4. februar 2015.

1,1 MILLIONER KRONER

Totalt skal ifølge statsadvokat Asbjørg Lykken, som har tatt ut tiltalen, den korrupsjonstiltalte ha mottatt 1,1 millioner kroner.

Ifølge Romerikes Blad, som først omtalte saken om at han nå er tiltalt for grov korrupsjon, den skal østfoldmannen med hjelp fra den tidligere virksomhetslederen i Nannestad kommune har tappet kommunen for 7,5 millioner kroner.

Totalt mener politiet at østfoldmannen gjennom samarbeidet med 64-åringen skal ha tappet kommunen for hele 7.563.935 kroner i perioden 2000–2015.

«DOBLE» FAKTURAER

En metode politiet mener de to benyttet seg av var å sende, og utbetale, samme faktura to ganger.

I 2015 erkjente 64-åringen i avhør straffskyld for grov korrupsjon. Mannens forsvarer, advokat Kristen S. Fari, er ifølge Romerikes Blad noe mer dempet når tiltalen nå foreligger.

– Jeg vil være forsiktig med å kommentere saken nå, men det jeg kan si er at han ikke erkjenner straffskyld etter tiltalebeslutningen, da den er mer omfattende enn det han tidligere har forklart til politiet, sier Fari til avisen.

Dagen etter at mannen ble pågrepet i 2015 ble han løslatt, men etter én måned ble han på nytt pågrepet i sitt hjem da politiet beslagla fire motorsykler.

I RETTEN I OKTOBER

Saken mot både den tidligere virksomhetslederen i Nannestad og den tiltalte Østfold-mannen (72) kommer opp i oktober. Strafferammen for grov korrupsjon er ti års fengsel.

Ifølge Romerikes Blad ønsker foreløpig ikke noen i Nannestad kommune å uttale seg om saken.

LES OGSÅ: Korrupsjonssiktede sparket fra kommunen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.