Også tre andre eiendommer skal etter hvert selges.

I salgsavtalen for tidligere Nannestad alderspensjonat påpeker Formannskapet at rådmannen skal sikre at hovedbygget også under ny eier framstår med samme uttrykk og plass i kulturlandskapet som nå.

Taksten på stedet er fem millioner kroner.

Etter det EUB erfarer skal det allerede være flere som har vist interesse for å kjøpe stedet.

SPEIDERHUSET SELGES

Videre legges Haugastøl i Maura, med en takst på 3,5 millioner kroner, ut for salg. Der holder Nannestad 1 Speidergruppe til, og de skal tilbys nye lokaler. Hvor er foreløpig ikke avklart.

GAMLESKOLEN

Gamle Kringler skole, Heimskringla, skal ifølge vedtaket klargjøres for salg, men Nannestad husflidslag, som leier stedet i dag, får bli i bygget til nytt kulturtun står klart i Nannestad sentrum. Også i salgsavtalen for Kringler skole skal det kreves at bygget også under ny eier skal framstå som i dag.

Også Holter kulturhus, tidligere Løken skole, og Stensgård skole er foreslått solgt, men der skal vedlikeholdsbehovet først vurderes. Rådmannen bes også om å gå i dialog med Opplysningsvesenets fond i forhold til innløsning av tomta til Holter kulturhus.

KULTURTORG

Formannskapet vedtok i samme møte at det etableres et kulturtorg ved at det reises et kulturbygg på eiendommen ved det gamle kommunehuset, der stallen ligger i dag. Rådmannen starter straks, i samråd med politisk ledelse, arbeidet med å definere bygget i dialog med potensielle brukere. Arbeidet gis prioritet og kommunestyret forutsetter at omfang og finansiering av prosjektet kan sluttbehandles senest i kommunestyrets desembermøte 2018.

I innstillingen fra Formannskapet til kommunestyret forutsettes det at inntektene fra salg av alderspensjonatet, Haugastøl og Kringler skole går uavkortet til kulturbygget.

Endelig avgjørelse i denne saken tas av kommunestyret tirsdag 19. juni.

LES OGSÅ: Rådmannen vil selge flere av kommunens eiendommer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.