• FORNØYD: Kine Madsen, lærer på medier og kommunikasjon, er fornøyd med at det ble fire nominasjoner fra Nannestad til Amandusprisen.

Det er første gang det er nominert hele fire filmer, alle med en spilletid på om lag fem minutter. Torkjell Hansen har fått to av sine filmer nominert – Blåbærmannen og Blodcellen Gary, henholdsvis i kategoriene fiksjon og animasjon.

– Det var jo overraskende at jeg ble nominert med to filmer, sier Hansen.

FIKSJON

Fiksjonsfilmen Blåbærmannen handler om en gutt som får en invitasjon til en date.

– Men da han finner ut hvem som er daten, en mann i en blåbærdrakt, så går hele filmen ut på at gutten blir forfulgt av blåbærmannen, røper Hansen.

Blodcellen Gary, som er en animasjonsfilm, handler om en blodcelle som går igjennom blodårene til ei jente.

– Men en dag skader jenta seg og blodcella kommer ut av blodåren. Den må da gå igjennom kroppen for å komme tilbake til blodåren, forteller Hansen.

Filmen som Mads Høiby og Karl William Jørgensen har lagd sammen har fått fransk tittel og heter Nuit meurtriere en rouge. Også den stiller i kategorien fiksjon.

STUMFILM

– Det er en stumfilm, som var stort på 1920-1930-tallet, men vi har tatt handlingen med til 1960-tallet. Den handler om et par som er på kino. På vegen hjem splittes de på grunn av uenigheter. De var da på veg inn i en bakgate. Han velger å fortsette i denne gata, men på veg hjem blir han skutt. Hun hører skuddet, og løper tilbake. Mer kan vi ikke røpe, sier Jørgensen.

SVART-HVITT OG FARGER

Synne Lippert har lagd en film i både svart-hvitt og farger, i kategorien dokumentar, sammen med Pia Lundemo.

– Den heter Konstant noia, og handler om det å være stresset, av mange forskjellige grunner, og om tankene som svirrer rundt inne i hodet. Dette er en film vi har lagt på kommentarer. Jeg ble faktisk veldig overrasket over at vår film ble nominert, men veldig glad, forteller Lippert.

Kine Madsen, lærer på medier- og kommunikasjon ved Nannestad videregående skole, er stolt over at skolen er nominert med hele fire filmer.

– Der er jo også morsomt for oss lærere, men ideer og produksjoner er fullt og helt elevenes. Det er veldig varierte filmer, og det er jo det som er så gøy, sier Madsen.

LES OGSÅ: Lokale kokker sikret smakfull seier

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.