• CHIMICHURRI. En frisk og herlig urtemiks som er nydelig på grønnser, til fisk eller til sommerkotelettene.
  • ASPARGES. Asaprgesen kjenner alle. Edamamebønnene er kanskje litt ukjent, men de er nydelige på smak og veldig enkle å bruke.
  • OSTEBRØD. Smeltet ost og varmt brød. Det sier seg selv er dette er digg!

Vi nordmenn elsker å grille. Det har selvsagt også butikk-kjedene fått med seg, og det finnes nesten ikke den ting du ikke får kjøpt i grillsortimentet. Selv er jeg glad i alt som kan grilles, og under sommermånedene både lager vi og spiser vi maten ute.

Allikevel; det beste på grillen er som regel det enkleste. Laks i folie med en dillstilk og litt sitron, gode pølser, hjemmelagde burgere eller en god sommerkotelett. Og da skal det være godt tilbehør til også. Disse tre oppskriftene er raske og enkle, og passer til det meste på grillen.

Så med det sier jeg god sommer, og takk for hyggelig følge i disse årene med matsakene. EUBs vei går videre uten meg. Jeg har satt veldig stor pris på alle hyggelige meldinger, telefoner med matspørsmål og hyggelige samtaler og kommenterer fra dere som har fulgt med på oppskriftene mine. Ønsker dere en smakfull og solfylt sommer!

CHIMICHURRI

Du trenger:

  • ½ dl frisk koriander
  • 1 dl frisk persille
  • ½ sitron, saften
  • 1 liten sjalottløk
  • ½ rød chili
  • 1 båt hvitløk.
  • 1 dl rapsolja
  • ½ ts salt
  • Salt

Slik gjør du:

1. Finhakk urtene, sjalottløken og chili. Riv hvitløken på et lite rivjern.

2. Bland alt sammen i en bolle.

3. Tilsett olje og sitronsaft. Smak til med salt.

4. La den stå kaldt til servering. Den blir enda bedre etter et døgn i kjøleskapet. Super til all slags grillmat, fisk og grønnsaker.

Asparges med edamamebønner

Du trenger:

  • 1 bunt friske grønne asparges
  • 1 dl edamamebønner
  • 2 ss smør
  • 1 bit folie
  • ½ ts flaksalt

Slik gjør du:

1. Skjær endene av aspargesen.

2. Rens edamamebønnene. (Disse bønnene finner du i frysedisken. Og de kommer gjerne i belg, og må derfor renses)

3. Ha asparges og bønner i folie. Legg på smør. Pakk sammen folien.

4. Legges på grillen i ca 15 minutter.

5. Ha på salt.

Ostebrød på grillen

Du trenger:

  • 1 stk lite brød eller en baguett
  • 1 stk mozzarella
  • 2 ss smør
  • 1 dl friske urter
  • 2 ss flaksalt
  • 1 bit folie

Slik gjør du:

1. Kjør urtene i en blender. Bland forsiktig inn saltet.

2. Skjær skiver i brødet, men ikke så dypt at skivene ikke henger sammen. Skjær mozzarella i skiver.

3. Legg mozzarella imellom skivene på brødet. Legg på smøret i klikker. Ha over urtesaltblandingen.

4. Legg brødet på folien. Pakke det sammen, og la det ligge på grillen på indirekte varme (dvs ikke over direkte varme) i ca 20 min.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.