• Brevet: Dette rørende brevet sendte Iver Løvgaard Faksvåg (8) til ordfører Tom Staahle.
  • Overraskelse: Her får Iver hilse på ordføreren.

– Jeg ville høre om det var noen muligheter. Han er jo ordføreren i kommunen vår, sier Iver til EUB.

Snøen drysser lett over Døli skole på Jessheim. Det nærmer seg jul. Ute på parkeringsplassen står ordfører Tom Staahle med det åpenhjertige brevet. Han viser det fram til EUB.

«Til Tom Staahle. Jeg og faren min lager skøytebane ved siden av Døli skole. På basketbanen. Vi lurte på om vi kunne få nye mål. Målene er ødelagte. Vi er veldig glade for vanningshuset. Hilsen Iver Løvgaard Faksvåg og hele Brinken», står det med sirlig håndskrift.

Skolearena for aktivitet

Brevet rørte Tom Staahle. Det er ikke hver dag det dumper ned et slikt brev fra en 8-åring i kommunen. Nå er han kommet til Døli skole for å overraske Iver, klassekameratene og resten av skolen med nye mål til skøytebanen. Først går ferden til rektor Trond Jarle Dahls kontor. Deretter setter de kursen for Iver og klassen. Iver tar seg naturligvis tid til en prat med ordføreren.

– Vet du hvorfor jeg er her, undrer ordføreren.

– Ja, kanskje. Kan det ha noe med skøytebanen og nye mål å gjøre, svarer Iver.

– Ja, det er helt riktig. Bli med ut en tur, repliserer Staahle.

Minutter senere er overraskelsen avduket. Det bryter ut jubel og spontan applaus blant elevene. Nå er isaktiviteten sikret – også etter skoletid.

– Veldig morsomt med elever som er opptatt av hva andre kan drive med også. Det å komme med et ønske på vegne av mange er en kjempegod egenskap, sier rektor Trond Jarle Dahl, som også skryter av ordfører Tom Staahle og responsen fra kommunen.

Han mener initiativet viser at skolen er en fin samlingsarena også utenfor skoletid.

– Det er hengt opp en del ekstra lys og nett utenfor her også. Det er tatt en del grep for å gjøre dette til et fint sted å være, sier Dahl.

Rørte ordføreren

– Når noen viser et slikt initiativ, så er det viktig at jeg som ordfører viser at de blir sett. Det er det viktigste for barn. Det at han satte seg ned, skrev dette brevet selv og viste at han hadde gjort seg flid med det, det rører meg. Da skulle vi selvsagt imøtekomme det, sier Tom Staahle.

Iver Løvgaard Faksvåg pleier å spille ishockey på banen minimum to kvelder i uka.

– Nå blir det morsommere å spille her. Helt fantastisk av ordføreren og kommunen, sier Iver.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.