• REISE: De tiilbyr alle slags tjenester innen reiseliv, Helle Tysland, Mille Hartmann, Ylva Aldrin og Kevin Enger, som har startet bedriften «QuickCrewUB».

Synes du det er kjedelig å stå i dusjen å bare høre vannet renne? Bubbel beats UB selger dusjhøyttalere til dem som vil ha en bedre dusjopplevelse. Eller hva med en refleks med innebygget SOS-alarm? Eller belte som passer perfekt både til den tykke og tynne?

Dette er bare noen av produktene som elevbedriftene ved Jessheim videregående skole solgte på skolemessa i går.

SAMMENRULLBAR LADER

Bedriften Charge it har omsatt sin forretningsidé om til en praktisk, liten sak – en sammenrullbar lader, som er til forveksling lik en jo-jo. Borte er alle ledninger som skaper krøll i vesker og skolesekker. Bak bedriften står fem jenter.

– Vi så at behovet var der. Det var bare å finne produktet. Vi gikk på nettet og fant en god, sammenleggbar lader som vi nå importerer fra Kina, forteller Anna H. Isaksen, Emma N. Slinning, Emma V. Tolderlund, Marthe B. Edseth og Julie Sommer.

Da EUB snakket med jentene, hadde de mottatt 15 bestillinger. En kort halvtime etter var de oppe i 23.

– Vi har som mål å selge 75 innen nyttår, og vi har kjempetro på at det klarer vi, sier de målbevisste jentene.

Tile en god sak

Overskuddet av salget har de allerede bestemt hvem som skal få.

– Vi tjener penger til sykehusklovnene, sier jentene.

– Hva har dere lært av dette prosjektet?

– En masse! Hvordan man starter en bedrift, hvilke roller som man må ha, skaffe til vege sponsorer og opprette bankforbindelse – blant annet. Dessuten er prosjektet tverrfaglig hvor mange elementer blir dratt inn.

Gir gensere nytt liv

Bedriften «Now you see me» får gensere fra Fretex, som de klipper opp og syr votter av. Vottene broderer de med reflekstråd. Dermed holder man seg varm, samtidig som man blir sett.

Det var 14 bedrifter som presenterte seg i går. Elevene går på reiseliv, salg/service og sikkerhet og entreprenørskap.

– Bedriftene blir innrettet slik man gjør i næringslivet – registrer seg i Brønnøysundregistrene, oppretter bankkonto, skaffer seg kapital og fordeler rollene. Elevene styrer hele prosessen, vi lærere er bare veiledere, forteller lærer Ingvild Borander.

LES OGSÅ: Alle trenger en bestevenn, sier jentene i ungdomsbedriften Gledesspreder

FAKTA

  • 14 elevbedrifter deltok i skolemessa for ungdomsbedrifter på Jessheim videregående skole onsdag. 
  • Alle bedriftene tilfredsstiller krav som næringslivet og myndighetene stiller. 
  • Idéutvikler er elevene selv. 
  • Produktene er nyskapende og innovative. 
  • Bedriftene skal også presentere seg videre, blant annet i fylkeskonkurransen i februar. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.