De aktuelle eiendommene er Dnb-bygget og det toetasjes byget vest for dette. Området grenser i nord til hensynssone for bevaring av kulturmiljø, Gamlebyen/bevaringstriangelet.

Eier, Stor Oslo Eiendom, vil nå ha en avklaring på byggehøyder i forhold til Herredshuset på andre siden av veien.

– Bebyggelse langs Gotaasalléen mot Herredshuset skal være maks 12 meter (4 etasjer), og skal trekkes tilbake slik at den gir Herredshuset den plassen den trenger og skal bestå av punkthus. Bebyggelsen langs Gotaasalléen skal bestå av punkthus. Det forutsettes at estetikk på bygg, utforming av uteoppholdsareal og forplass/torg sikres god kvalitet. Estetikk må vurderes, dokumenteres særskilt og sikres i bestemmelsene, skriver rådmannen i sin innstilling til formannskapet 6. februar.

Han sier også at utvikling her vil legge føringer for resten av området med tanke på typologi, estetikk, høyder. Rådmannen mener at det kan åpnes for en bebyggelse på 4–7 etasjer med variasjon på høyder over hele feltet. Det kan eventuelt være lamellbygg mot jernbanen da bebyggelsen her også vil fungere som støyskjerming.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.