Ifølge tiltalen skal mannen fra Øvre Romerike ved flere anledninger ha vippet sine spedbarn i vippestoler slik at hodene ble slengt fra side til side. 

Mannen skal også ha slengt barna ned i de omtalte vippestolene, deretter tatt tak i overkroppene og ristet dem.

Som følge av disse handlingene skal barna ifølge tiltalen ha fått flere skader. Det ene barnet skal ha fått blødninger under den harde hjernehinne og blødninger i begge øyebunner. Det andre barnet skal i tillegg til samme skader ha fått blødninger i det hvite på det ene øyet. 

Mannen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 283, jf. paragraf 282. 

"For vold eller andre krenkelser, alvorlig eller gjentatt å ha mishandlet sin slektning i rett nedstigende linje. Mishandlingen er grov fordi det særlig legges vekt på at den er begått mot en forsvarsløs person", står det i tiltalen. 

Dette sier paragrafene

§ 282. Mishandling i nære relasjoner

Med fengsel inntil 6 år straffes den som ved trusler, tvang, frihetsberøvelse, vold eller andre krenkelser, alvorlig eller gjentatt mishandler

a)sin nåværende eller tidligere ektefelle eller samboer,

b)sin eller nåværende eller tidligere ektefelles eller samboers slektning i rett nedstigende linje,

c)sin slektning i rett oppstigende linje,

d)noen i sin husstand, eller

e)noen i sin omsorg.

§ 283. Grov mishandling i nære relasjoner

Grov mishandling i nære relasjoner straffes med fengsel inntil 15 år. Ved avgjørelsen av om mishandlingen er grov skal det særlig legges vekt på om den har hatt til følge betydelig skade eller død, og for øvrig

a)dens varighet,

b)om den er utført på en særlig smertefull måte, eller har hatt til følge betydelig smerte, eller

c)om den er begått mot en forsvarsløs person.

Kilde: Lovdata.no


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.