65-åringen hadde en ledende posisjon som virksomhetsleder i Nannestad kommune da bedrageriet ble avslørt i 2015. Sammen med en 72-åring fra Fredrikstad skal han ha lurt sin arbeidsgiver for mange millioner kroner. Nå må de to møte i retten. Det er satt av hele 12 rettsdager, og saken starter 23. oktober i Øvre Romerike tingrett.

MOTTOK 1,1 MILLION KRONER

Som ansatt i Nannestad kommune er han tiltalt for å ha mottatt 1,1 millioner kroner av 72-åringen, som gjennom sine foretak var tilbyder av tjenester i kommunen. Formålet skal ha vært å sikre tilbyderen framtidige oppdrag.

Fra 2003 og 12 år fram i tid skal han ha mottatt store pengesummer hvert år. Brennevin til jul og påske skal også ha vært en del av «pakka».

Fredrikstad-mannen er tiltalt for grov korrupsjon ved å ha gitt kontanter til den kommunale lederen for at han skulle fikse jobber til firmaene hans. Strafferammen for grov korrupsjon er fengsel inntil 10 år, mens strafferammen for økonomisk utroskap er tre år. Anses utroskapen som grov, er strafferammen seks år.

GODKJENTE FIKTIVE OG OVERFAKTURERTE FAKTURAER

I kraft av sin stilling hadde 65-åringen attestering- og anvisningsmyndighet for mottatte fakturaer. Dette skal han, ifølge tiltalen, ha benyttet seg av ved å godkjenne eller attestere fiktive og overfakturerte fakturaer med til sammen drøye 7,5 millioner kroner. Fakturaavsender var mannen fra Fredrikstad, som da urettmessig mottok utbetalingene. Han er nå også tiltalt for grove brudd på merverdiavgiftsloven.

LES OGSÅ: Føler seg uthengt som tyver

Fakta

Korrupsjon er å bestikke eller motta bestikkelser, i form av penger, gaver eller tjenester, for at en person i en maktrolle skal gi en annen person fordeler utenom reglene.

Straffelovens bestemmelser om økonomisk utroskap rammer den som forsømmer en annens anliggender som vedkommende styrer eller har tilsyn med, eller handler mot den annens interesser. Videre kreves det vinningshensikt eller skadehensikt for domfellelse.

kilde: Wikipedia

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.