Rettssal fire i Drammen tinghus er full av journalister, advokater, bistandsadvokater, sakkyndige og dommere når den store overgrepssaken mot fem personer, hvorav en 34 år gammel mann fra Øvre Romerike, sitter tiltalt i det som blir betegnet som en av Norgeshistoriens verste overgrepssaker. Flere av dem skal han voldtatt egne barn og lagt ut film og bilder på nettet.

I varetekt siden desember 2013

EUB skrev første gang om saken i januar 2014 i forbindelse med varetekstfengslingen av 34-åringen, som fant sted i desember 2013. Da gjaldt siktelsen krenkende seksuell atferd overfor et stort antall jenter under 16 år. Senere ble siktelse utvidet til også å omfatte voldtekt. Mannen har sittet i varetekt i over ett år. Tiltalen omfatter blant annet seksuell utnyttelse av ei psykisk utviklingshemmet jente.

Ba de andre filme overgrep

Mannen fra Øvre Romerike skal også ha bedt de andre tiltalte om å utføre flere av overgrepene for så å distribuere bilder og filmer videre på nettet. Han er også tiltalt for overgrep mot flere mindreårige.

Rettssaken starter i dag og den kommer til å gå fram til 22. mai.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.