– Det viktigste robotgressklipperen gjør, er å sørge for at du unngår skippertaksklipping, siden den klipper hele tiden, sier hun.

Å klippe store deler av et gresstrå gir nemlig grunnlag for mose. Slik sett er det en fordel at robotklipperen gir små gressavklipp, som vil legge seg på plenen og bli gjødsel. Men det samme er tilfelle hvis du klipper jevnlig, og ikke bruker oppsamler på plenklipperen, forteller Utengen.

– Gresstrå bør ikke klippes mer enn en tredel om gangen. Hvis du kommer hjem fra ferie til kjempehøy plen, still klipperen opp, ikke ned, og vent tre dager før du klipper igjen, er Utengens tips.

Å gå på med mosefjerner har lite for seg uten at man har gjort noe med årsaken, som ofte kan være skygge og fuktig grunn. Å gjødsle gresset kan imidlertid hjelpe det til å bli sterkere og dermed overvinne mosen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.