• Alvorlig: Kjell Knarbakk, viseadministrerende direktør i Unibuss AS ser svært alvorlig på skytingen.

Han er viseadministrerende direktør i Unibuss AS. To av selskapets busser ble truffet av skudd i 00.30-tiden natt til tirsdag. Knarbakk forteller at hendelsen naturligvis satt en støkk i de to sjåførene som var involvert.

– Skuddene traff bussene på riksveg 120 på Fagerli i Holter. Politiet er naturligvis koblet inn i saken, sier Knarbakk til EUB.

Det var én tipser som gjorde EUB oppmerksomme på hendelsen. Ruten på én av bussene ble knust da den ble truffet. Ingen personer kom fysisk til skade under hendelsen.

Sjåførene følges opp

– Den ene sjåføren merket selv at det smalt. På den andre bussen var det en vasker som oppdaget skader på kjøretøyet. Det var ingen passasjerer om bord i noen av bussene, men det kunne ikke de som løsnet skuddene vite. Vi ser svært alvorlig på saken, og har hatt begge sjåførene inne til samtale. De blir fulgt opp av vårt apparat. Dette er ikke hendelser som skal skje, sier Knarbakk.

Han sier politiet har vært og sikret spor på bussene. I tillegg vil videoopptak bli sjekket for om mulig å se om gjerningspersonen (e) er fanget opp der. Knarbakk er ikke kjent med hva slags type våpen som ble brukt.

– Skjer slike hendelser ofte?

– Det skjer ikke ofte. Jeg kan ikke huske sist vi var borti noe lignende. Det er naturligvis skremmende at folk skyter på kjøretøyer ute i tjeneste, svarer Knarbakk, som håper gjerningspersonene blir tatt.

Ser alvorlig på saken

Politiet er usikre på nøyaktig hvor hendelsene inntraff, og ber derfor publikum om å ringe inn eventuelle tips.

– Vi har ikke så mye å gå etter foreløpig. Patruljen som var der gjennomførte en åstedsundersøkelse, og prøver å knytte noen til hendelsen. Akkurat nå er det vanskelig for oss å finne ut hvem som har gjort det, så vi er avhengig fra tips fra publikum, sier Kenneth Warming, politioverbetjent på Ullensaker lensmannskontor.

Politiet mener det er en alvorlig sak, og sier at sjåføren eller eventuelle passasjerer kunne blitt skadet.

– Vi ser alvorlig på saken, og ber folk om å ta kontakt med oss. Det kunne vært folk i bussen, som kunne blitt truffet. Selv om dette muligens er et luftgevær, er det absolutt farlig, og blir man truffet på feil sted, kan det gi store skader, sier Warming.

– Sjåførene ble skremt

– Både sjåførene og vi ble skremt av hendelsen, sier Jan Hval Larsen.Han er stasjonsleder for Unibuss i Nannestad. 

– Dette er skremmende. Samme natt ble det knust et busskur ved Kiwi i Maura. Vi vet ikke om det har noen sammenheng med dette, men det er spesielt at alt skjedde samme natta, sier Hval Larsen til EUB.

Han sier de involverte bussjåførene fikk raskt oppfølging i form av samtaler. 

– De har fått beskjed om at de må ta kontakt igjen hvis de føler for noe mer, sier Hval Larsen.

FAKTA

To busser ble natt til tirsdag beskutt på Fagerli i Holter i Nannestad.

På den ene bussen ble en rute knust under hendelsen.

To sjåfører ble tatt hånd av arbeidsgiver etter hendelsen.

Politiet er koblet inn i saken. De har vært og sikret spor, og ønsker tips fra publikum i sakens anledning.

I 2008 ble også en buss beskutt i Nannestad. Den gangen i Holkebylia i Maura.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.