Klagene ligger nå til endelig avgjørelse hos Fylkesmannen.

Det er gjennom selskapene Rubis AS og Sundgaten 10 AS Inge Nessiøy har klaget på vedtaket i Hovedutvalg for næring, plan og miljø, om endring i reguleringsplan for felt fire i sentrum.

- Reguleringsendringene i ovennevnte vedtak innebærer store strategiske endringer i forhold til tidligere reguleringsplan (...). Bygget breddes ut, heves og trekkes tilbake mot vår eiendom på en slik måte at forutsetningene for denne slik de ligger i reguleringsplan av 27. august 2007 ikke lenger lar seg gjennomføre på forsvarlig måte, skriver Sundgaten 10 AS, ved daglig leder Inge Nessiøy, i klagebrevet.

- Med vedtaket av 12. april 2016 vil vårt selskap bli ensidig skadelidende til fordel for utvikling av Skibladnersvingen AS sine interesser, står det videre.

LES OGSÅ: Over 50 i kø for å kjøpe leilighet i Sundet

Samlet reguleringsprosess

Nessiøy skriver også at selskapet deres siden sommeren 2015 har brukt cirka 450.000 kroner på å tegne et prosjekt på sin eiendom, tilpasset det hovedutvalget nå har vedtatt, ved hjelp av de samme arkitektene som har tegnet Bjørn Dæhlies prosjekt.

- Vi har behov for å leve i et balansert forhold både til foranliggende bygg og bakenforliggende topp. Dersom våre prosjekter samlet sett ikke er gode nok, og vi begge ønsker like vilkår og mulighet til bærekraftig utvikling er det kun en god måte å gjøre det på - la oss få en samlet reguleringsprosess (...). Gode prosesser som skaper tillit og respekt mellom utbyggere, kommune og naboer kan gi en flott utvikling og lokal oppblomstring. For å lykkes er det viktig med helhetlige grep, og vi påklager vedtaket om godkjenning av dette som et mindre endringsforslag. Om nødvendig ber vi Akershus fylkeskommune følge opp med pålegg om felles reguleringsplan for området», står det videre i brevet.

Rubis AS, også her ved Inge Nessiøy, har også klaget på vedtaket om reguleringsendring.

LES OGSÅ: Kan bli vårsalg i Skibladnersvingen

Enstemmig avvist

- De eiendommene man nå ønsker å åpne for snarlig bygging er berørt av utbyggingsavtale mellom Eidsvoll kommune og Rubis AS, og avhengige veger over arealer omfattet av tinglyst urådighetserklæring. Forutsetningene for å utvide bruk av nødvendig vegareal er ikke drøftet med Rubis AS. Selv om det er regulert inn veg påhviler det kommunen forpliktelser før det gis ny bruksrett til vegen, skriver Rubis AS. Da klagene var oppe til politisk behandling i siste hovedutvalgsmøte før sommerferien ble de enstemmig avvist. Nå er saken til endelig avgjørelse hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Kontaktperson for leilighetsprosjektet i Skibladnersvingen Vilde Falck-Ytter sier følgende om naboklagen.

- Den gjør at byggestart er noe utsatt, men vi har jobbet parallelt for å minimere forsinkelsene.

- Vi fant ikke at det hadde kommet noen nye momenter eller endringer siden sist vi behandlet klagesaken. Derfor fastsatte vi akkurat det rådmannen hadde sagt. Prosessen med klagebehandling hos Fylkesmannen kan ta to-tre måneder, sier utvalgsleder Olav Resaland (Ap).

- Hva tenker du om det?

- For Eidsvoll sin del er det litt sørgelig, så lenge politikere og administrasjon ønsker at bygget skal komme opp så fort som mulig, svarer Resaland.

Inge Nessiøy besvarte ikke EUBs henvendelser tirsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.