Her henter han dem tilbake etter bunnsolid detektivarbeid av politiet - og ham selv.

- Jeg vil berømme politiet for innsatsen. Godt de klarte å stoppe dem, sier Hammeren til EUB.

Han er bosatt i Østsidevegen i Hurdal. Natt til torsdag slo tyver til mot hans private bolig, brøt opp en låst dør - og stjal med seg sykler og motorsager til tusenvis av kroner. Han anmeldte forholdet til politiet, og nå er saken oppklart. Natt til fredag 10. juni stoppet nemlig én politipatrulje fra Øst politidistrikt en hvit utenlandsk registrert varebil.

- Ved første stopp var bilen tom, opplyser operasjonsleder Jon Andorson i Øst politidistrikt.

LES OGSÅ: Stjal tilbake sykkelen tyvene stjal

To rumenske karer tatt

Da samme bil ble stoppet langs E6 på Jessheim litt senere på morgenkvisten var den full av tyvgods, deriblant alt utstyret Trond Hammeren hadde blitt frastjålet. To rumenske karer, én i 40-årene og én i 30-årene, satt foran i varebilen. Disse ble tatt med i arresten, og bilen ble tauet til Dal Auto. EUB ble med da Trond Hammeren reiste til bilbergingsfirmaet for å hente tilbake sine verdifulle eiendeler. Der låste Eva Bekkestuen i Dal Auto opp porten. Innenfor gittergjerdet står, ganske riktig, en rumensk hvit varebil parkert. Innenfor bakdørene får Trond Hammeren endelig øye på eiendelene sine igjen.

- Ja, dette er helt klart sykkelen min. Det ser jeg, sier han.

Sammen med Bekkestuen går han gjennom eiendelene. Rammenumrene sjekkes grundig. Hammeren har med seg nødvendig informasjon. Han har bilder av gjenstandene, rammenummer, kjennetegn og gode beskrivelser. Bekkestuen er fornøyd. Noen minutter senere kan Hammeren reise hjem igjen til Hurdal med bilen full av sine egne sykler og motorsager.

LES OGSÅ: Tyveri på skole

Har karbonramme

- Jeg lå hjemme og sov da det grove tyveriet skjedde, og oppdaget det utpå morgenen. Tyvene stakk av med fire sykler og to motorsager og en spesialsag. Heldigvis fikk jeg alt tilbake. Én av syklene har karbonramme og en nypris på over 50.000 kroner. Jeg kjøpte den brukt, men alt dette utstyret er mer verdt enn penger for meg, sier Hammeren.

Han retter også en stor tak til EUB og observante lesere.

- Jeg ble tipset av kamerater etter en avisartikkel dere i EUB hadde. Der sto det at en utenlandskregistrert bil var stanset og at folk som eventuelt savnet tyvgods måtte ta kontakt. Heldigvis fikk jeg alt dette tilbake. Det er jeg takknemlig for, sier Hammeren og legger til:

- Det var ikke noe hyggelig å ha besøk av uvedkommende. Nå håper jeg dette aldri skjer igjen.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.