- Dette bildet definerer mye av det jeg er, og lyser ikke at jeg vil ha skryt fordi jeg er sexy og lettkledd. Det lyser arr, stomi og en kropp som er tøff nok til å si: Jeg er jo ikke så gæli likevel! Hadde jeg stått med en slikkepinne og sexy blikk, så er det noe helt annet. Jeg er stolt, jeg, og dette er ikke skittent eller dirty. Det viser en sterk dame som virkelig skal klare å løfte seg opp etter alt, sier Charlotte til EUB.

Charlotte Olsen Elli fra Jessheim fikk utlagt tarm etter en sykehustabbe. Etter flere år uten at Ahus klarte å finne ut hva det var som feilte henne, oppsøkte hun en privat helseklinikk. Der fant de en stor prolaps i tarmen, men det var allerede for sent. Ettersom Ahus-legene aldri fant ut hva som feilte henne, hadde tarmfunksjonen blitt så skadet at hun i juni i 2016 måtte gjennom en stomioperasjon. Nå har hun fått pose på magen, må leve med det resten av livet og er stolt av det. Hver dag.

LES OGSÅ: Viktig åpenhet

Glad i utfordringer

- Jeg er glad min åpenhet kan hjelpe andre. Jeg kom helt tilfeldig inn i bransjen. Én fotograf kommenterte bildet mitt på en beautyside på Facebook, og vi tok utfordringen til slutt sammen. Som menneske er jeg impulsiv og glad i utfordringer, sier hun.

I kjølvannet av sykehustabben er hun tilkjent erstatning. Saken har vært til behandling hos Norsk Pasientskadeerstatning (NPE). De kom fram til at hun er påført en pasientskade som følge av svikt ved behandlingen på Ahus. Totalt vil Charlotte få en stor erstatningssum, blant annet fra Ahus, men endelig beløp er foreløpig ikke avklart.

LES OGSÅ: Bygda er åpen for alle

Vil være seg selv

På en egen blogg er Charlotte åpen om sin egen tilstand.

- Det å få stomi er en tøff påkjenning på selvbildet, og det å føle seg fin. Folk sliter med å gå i bikini. Dette er jo en prosess individuelt, og jeg er ingen fasit. Men det er en STOR seier for meg å klare å ta dette bildet, og det betyr så mye for meg, skriver hun på bloggen. I kjølvannet av bildene har hun fått mange positive tilbakemeldinger. «Så pen du er», «Så uendelig vakker» og «Respekt» er noe av det folk har skrevet til henne. Men én person var ikke like hyggelig.

- Han mobbet meg, kalte meg feit og mente jeg aldri burde stilt opp på disse bildene. Det bryr jeg meg ingenting om. Jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger at det veier opp med renter. For meg er det viktig å være åpen, og mange har sagt det har vært med på å hjelpe dem.

LES OGSÅ: Her er bloggen til Charlotte Olsen Elli (25)