- Dette bildet definerer mye av det jeg er, og lyser ikke at jeg vil ha skryt fordi jeg er sexy og lettkledd. Det lyser arr, stomi og en kropp som er tøff nok til å si: Jeg er jo ikke så gæli likevel! Hadde jeg stått med en slikkepinne og sexy blikk, så er det noe helt annet. Jeg er stolt, jeg, og dette er ikke skittent eller dirty. Det viser en sterk dame som virkelig skal klare å løfte seg opp etter alt, sier Charlotte til EUB.

Charlotte Olsen Elli fra Jessheim fikk utlagt tarm etter en sykehustabbe. Etter flere år uten at Ahus klarte å finne ut hva det var som feilte henne, oppsøkte hun en privat helseklinikk. Der fant de en stor prolaps i tarmen, men det var allerede for sent. Ettersom Ahus-legene aldri fant ut hva som feilte henne, hadde tarmfunksjonen blitt så skadet at hun i juni i 2016 måtte gjennom en stomioperasjon. Nå har hun fått pose på magen, må leve med det resten av livet og er stolt av det. Hver dag.

LES OGSÅ: Viktig åpenhet

Glad i utfordringer

- Jeg er glad min åpenhet kan hjelpe andre. Jeg kom helt tilfeldig inn i bransjen. Én fotograf kommenterte bildet mitt på en beautyside på Facebook, og vi tok utfordringen til slutt sammen. Som menneske er jeg impulsiv og glad i utfordringer, sier hun.

I kjølvannet av sykehustabben er hun tilkjent erstatning. Saken har vært til behandling hos Norsk Pasientskadeerstatning (NPE). De kom fram til at hun er påført en pasientskade som følge av svikt ved behandlingen på Ahus. Totalt vil Charlotte få en stor erstatningssum, blant annet fra Ahus, men endelig beløp er foreløpig ikke avklart.

LES OGSÅ: Bygda er åpen for alle

Vil være seg selv

På en egen blogg er Charlotte åpen om sin egen tilstand.

- Det å få stomi er en tøff påkjenning på selvbildet, og det å føle seg fin. Folk sliter med å gå i bikini. Dette er jo en prosess individuelt, og jeg er ingen fasit. Men det er en STOR seier for meg å klare å ta dette bildet, og det betyr så mye for meg, skriver hun på bloggen. I kjølvannet av bildene har hun fått mange positive tilbakemeldinger. «Så pen du er», «Så uendelig vakker» og «Respekt» er noe av det folk har skrevet til henne. Men én person var ikke like hyggelig.

- Han mobbet meg, kalte meg feit og mente jeg aldri burde stilt opp på disse bildene. Det bryr jeg meg ingenting om. Jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger at det veier opp med renter. For meg er det viktig å være åpen, og mange har sagt det har vært med på å hjelpe dem.

LES OGSÅ: Her er bloggen til Charlotte Olsen Elli (25)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.