Det er ikke hver dag du ser eiendommer på like under et mål – 995 kvadratmeter – med en prisantydning på ti millioner kroner. Men så er det heller ikke alle eiendommer som er avsatt i byplanen til framtidig sentrumsformål.

– Det er klart det er spennende dager. Vi må ikke selge, men vil teste markedet. Omreguleringen av området er relativt ferskt. Flere naboer sitter på gjerdet og venter på utfallet av denne salgsprosessen, sier Bjørn Arne Hansen, som eier den 41 år gamle eneboligen sammen med Linda Hansen.

Adressen er Ursins veg 5 på Jessheim. Ofte kommer meldinger om utbyggere som oppsøker boligeiere og tilbyr millionbeløp for å sikre seg tomta deres til framtidige prosjekter. Denne gangen tok boligeierne selv initiativet for å sjekke markedet. Responsen er god.

Møte med utbygger

– Interessen har allerede vært svært god. Senest tirsdag var jeg i møte med en utbygger som er interessert. Han ser på muligheten for å kjøpe ut flere eiendommer i samme område, sier Kristoffer Dahlum, daglig leder og megler i Privatmegleren Brustad & Partnere på Jessheim.

Fra eiendommen er det 700 meter til Jessheim stasjon og 400 meter til Jessheim skole og ressurssenter. «Utviklingseiendom med stort potensial», står det i Finn-annonsen.

– Eiendommen er avsatt til framtidig sentrumsformål i byplanen. Utnyttelsesgraden for området er cirka 200–300 prosent bruksareal. I dette området åpnes det for bebyggelse på mellom 15 og 18 meter, det vil si opp til fem-seks etasjer, sier Dahlum.

Må planlegges sammen

For det aktuelle området som i byplanen betegnes som S5, er det krav om felles planlegging ifølge Ullensaker kommune. Det betyr at området må planlegges under ett i samme plan. Det åpnes dermed ikke for reguleringsplaner for mindre deler av området.

– Vi har trivdes svært godt i området. Barna har vokst opp der, sier Bjørn Arne Hansen.

Torsdag var det visning.

– Hva er de beste kvalitetene med Jessheim som by?

– Du har alt i nærheten. Alt fra byliv til naturen og Nordbytjernet rett rundt hjørnet. Også er jeg glad vi har Frp-styre og slipper eiendomsskatt, sier Hansen, som sier familien vil se seg om etter et nytt sted like utenfor sentrum om det skulle bli salg

Du trenger ikke å være lenge i Jessheim for å se at utbyggere ser på byen som et attraktivt sted å satse. Et sted mellom 10 og 20 heisekraner er et bilde på det.

LES OGSÅ: Enorm interesse for luksusvilla på Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.