Behandlingen startet mandag 9. april, og ventes avsluttet onsdag 11. april. Nannestad kommune er representert ved advokat Christian Piene Gundersen og Rådyrveien Borettslag ved advokat Torstein Burkeland.

Det skal tas stilling til om tomtefestelovens krav til «tvillaus» avtale, som vilkår for retten til regulering av festeavgiften etter endringer i tomteverdien, er forenelig med vernet av eiendom i Den europeiske menneskerettskonvensjon. Spørsmålet er om en kommune kan påberope seg dette konvensjonsvernet. Resultatet vil derfor få prinsipiell betydning.

Nannestad kommune anket dommen i Eidsivating lagmannsrett, som ga Rådyrvegen borettslag medhold i at tomtefesteavgiften skal reguleres etter konsumprisindeksen, og ikke etter tomteverdien.

Kommunen økte i 2014 tomtefesteavgiften for borettslaget fra 1.737 kroner til 60.973.

Høyesteretts ankeutvalg besluttet 28. november i fjor å samtykke til ankebehandling.

LES OGSÅ: Tomtefestesaken i Nannestad til høyesterett

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.