Nannestad kommune anket dommen i lagmannsretten, som ga Rådyrvegen borettslag medhold i at tomtefesteavgiften skal reguleres etter konsumprisindeksen, og ikke etter tomteverdien.

Kommunen økte i 2014 tomtefesteavgiften for borettslaget fra 1.737 kroner til 60.973.

Høyesteretts ankeutvalg besluttet 28. november å samtykke til ankebehandling.

Justitiarius besluttet dagen etter at saken skal behandles av Høyesteretts storkammer, som vil si at det settes med et større antall dommere enn ordinært.

Det opplyses at Høyesterett legger stor vekt på en rask saksavvikling, og ankeforhandlingen vil så langt mulig bli avholdt innen seks måneder etter at saken kom inn til Høyesterett.

PRINSIPIELLE SIDER

– Vi er kjempeglade for at vi nå kan få prøvd de prinsipielle sidene av saken, og håper det blir en avklaring så fort som mulig. Resultatet av denne saken vil kunne få betydning for andre kommuner og grunneiere, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

Ordføreren viser til at en årlig festeavgift for borettslaget vil bli på cirka 4.208,70 kroner dersom lagmannsrettens dom skulle bli stående, det vil si med en økning basert på konsumprisindeksen.

– Det gir en årlig kostnad på 263 kroner per boenhet, eller en månedskostnad på cirka 22 kroner per boenhet. Får kommunen medhold for en årlig festeavgift på 60.793 kroner gir det en årlig kostnad på cirka 3.800 kroner per boenhet, eller en månedskostnad på cirka 317 kroner, sier Thue.

SAKSØKTE KOMMUNEN

Det var Rådyrvegen borettslag som saksøkte kommunen i denne saken.

– Det er fire år siden økningen ble varslet, og sjokkregninga fikk vi i september 2014. Vi begynner nå å bli rettstrøtte. Det har tatt lang tid. og ser fram til å få en avklaring. Vi vant jo både i tingretten og lagmannsretten, så vi er ved godt mot, sier Petter Gulbrandsen, leder for Nannestad tomtefesterforening, som representerer Rådyrvegen borettslag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.