Yr.no melder om meget stor skogbrannfare i hele vårt distrikt, samtidig som det torsdag ettermiddag og kveld er tordenbyger over Øvre Romerike.

Nettstedet Lightning Maps, som viser lynnedslag i sanntid, viser at det har vært en rekke lynnedslag i vårt distrikt de siste timene.

LES OGSÅ: Stenger flere skogsbilveier på grunn av fare for skogbrann

– Det er vanskelig å si hvor bygene treffer. Det kan regne i en bygd, mens det er opphold i nabobygda. Det regnet vi får vil ikke akkurat gjøre skogbrannfaren noe mindre. Det skal mye regn til for at det skjer, sier vakthavende meteorolog ved Meterologisk Insitutt, Anne Solveig Andersen til rb.no.

Tordenværet har allerede skapt kaotiske tilstander andre steder i Sør-Norge.

Det er meldt om over 70 branner i Agder-fylkene, Telemark, Vestfold, Østfold, Buskerud og Hedmark og Oppland. Som følge av brannene har antallet helikoptre i beredskap i Sør-Norge blitt økt fra elleve til 16, melder NRK.

Det er foreløpig ikke meldt om skogbranner som følge av lynnedslag i vårt distrikt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.