– Vi har bestemt oss for å avslutte plantedelen hos oss. Det betyr at vi ikke lenger vil produsere eller selge planter. Vi har om lag 15.000 planter som vi nå selger ut, blant annet 2.000 forskjellige staudetyper. Dette er selvsagt trist og frustrerende, og det skaper mange sterke følelser, sier Kenneth Ingebretsen.

Han driver Garden Living, som holder til på Hagamoen i Holter, sammen med Tommy Tønsberg. Bedriften ble startet for fem år siden.

FORTSETTER MED NETTBUTIKK

– Vi kommer til å fortsette vår nettbutikk som før, og kanskje se på flere muligheter i forbindelse med dette også. Vi går ikke konkurs på grunn av at vi avvikler plantedelen, sier Ingebretsen.

Han opplyser at bedriften i fjor hadde en omsetning på 3,8 millioner kroner.

Ingebretsen forteller at han vært i dialog med vannverket i et forsøk på å finne en løsning for å kunne få dispensasjon fra vanningsrestriksjoner.

– De opplyser at de må behandle alle likt, og det har jeg på en måte forståelse for, men jeg synes nok at det burde vært mulig å se på hvor mye vann det er snakk om og behandle søknader individuelt. Jeg synes det er rart at privatpersoner kan vanne med håndholdt spreder eller kanne så mye de vil, mens bedrifter ikke kan vanne i det hele tatt. Vannet vårt går jo gjennom vår private vannmåler, og vi betaler jo for vannet, sier Ingebretsen.

MAKS TO DAGER

Therese Andresen er ansatt hos Garden Living og jobber med nettopp plantene om sommeren.

– Jeg synes jo også det er merkelig at private kan vanne, og mener det burde vært individuell behandling av søknader fra næringsdrivende. Plantene, som alle står i potter, tåler maks to dager uten vann. Det er ikke så stort område det er snakk om, så mengder med vann blir det ikke. Jeg tror nok enkelte privatpersoner bruker like mye, sier Andresen.

Ingebretsen forteller at de vil forsøke å finne nye ting for bedriften slik at Andresen kan fortsette å jobbe hos dem.

IKKE ENDELIG FORBUD

Lars Even Nordby, daglig leder hos Gimilvann SA, opplyser at det ikke er gitt noe absolutt vanningsforbud med slange eller kanne.

– Vi sa at de kunne fortsette litt framover. Det ble ikke sagt noen at det var bom stopp for å vanne. Så ba vi om en tilbakemelding innen tirsdag for et opplegg om en framtidig løsning. Det kan ikke fortsette slik det er i dag. De har tydeligvis oppfattet det som et endelig vanningsforbud. Vi ba om en dialog, og synes det er rart de gikk til et så drastisk tiltak uten å ta kontakt med oss igjen. Alle vet hvordan vannsituasjonen har vært på Romerike. Det er også viktig å tenke framover. Vi skal ha vann til alle våre abonnenter også i tida framover, sier Nordby.

– OPPFATTET DET SOM FORBUD

– Det kan godt være at de ikke mente dette som et endelig forbud, men det var slik vi oppfattet det. Vi fikk en e-post fra dem hvor de sier at det ikke gis tillatelse til vanning i næring, og at vanning med kanne og håndholdt spreder kun er tillatt for private. Det står også at vi kan vanne med håndholdt spreder fram til tirsdag som avtalt, og da tolket vi det til at vi ikke fikk lov til å vanne etter det, sier Ingebretsen.

Han viser også til at vannverket ønsker en tilbakemelding på hvordan de vil løse utfordringen.

– Vi valgte da å avvikle. Noen annen løsning har vi ikke funnet. Vi kan ikke koste på prøveboring etter vann. Det blir fort veldig dyrt, og i vårt område er det usikkert om vannforekomstene i bakken, sier Ingebretsen.

Det var rb.no som først omtalte denne saken.

LES OGSÅ: Må innføre totalt vanningsforbud

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.