– Bygdetunet pleier alltid å åpne første helgen i juni. Selve tunet er tilgjengelig for publikum hele sommeren, mens kafeen holder åpen hver søndag ut august måned, sier Gunda Mortensen som er leder Bygdetunets venneforening.

AKTIVITETER

Hun lover at det skal bli liv og røre på Bygdetunet akkurat som før om årene. Og det er ordfører John-Erik Vika som foretar åpningen.

I år er det 40 år siden Brit Bunæs startet Eidsvoll amatørteater. De har spilt farser, musikaler, friluftsspel og revyer med store og små besetninger gjennom disse årene. Dette blir markert på Bygdetunet.

GAMLEMÅTEN: Slik ble ribba til før i tiden

– De kommer for å underholde på åpningsdagen. Da viser teatret flere ulike innslag, og det blir selvsagt sang. I tillegg blir det noen gjenhør med Jernverkspelet. Og teateret skal ha utstilling i butikken ved parkeringsplassen gjennom hele sommeren. Der skal de vis bruddstykker fra hele sin historie og produksjon, sier hun.

– Hva annet kan folk oppleve?

– Det blir selvsagt servert mat som rømmegrøt, vafler og pølser. Vi skal dessuten bake brød i bakeriet og det blir forskjellige aktiviteter rundt omkring på tunet. I tillegg  får vi dyrene hit tidsnok til åpningsdagen, både griser, sauer og høns. Okkupasjonsmuseet holder åpent også, påpeker hun.

Eidsvoll bygdetun ligger på Hammerstad i Eidsvoll.

Bygdetunet viser et bygdesamfunn fra 1700- og 1800-tallet.

Eidsvoll bygdetun ble etablert av Eidsvoll museumslag i 1950 og overdratt til Eidsvoll kommune i 1970.

Eidsvoll bygdetun er en del av Eidsvoll museum som også omfatter Feiring jernverk og okkupasjonsmuseet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.