Hugo Christopher Munthe-Kaas har bodd i Ullensaker i 40 år. Han flytter aldri tilbake til Jessheim.

– Vi har fulgt utviklingen på nært hold de siste årene. Jeg stiller store spørsmålstegn ved det som er skjedd her. For meg fremstår det nærmest som en skandale. Samferdselsutviklingen har vært helt fraværende, sier han.

På en spasertur gjennomJessheim tar han bladet fra munnen. Han er skremt, oppbrakt og forbannet over det han opplever som et trafikkaos.

FIKK NOK AV JESSHEIM

Nå går han til angrep på situasjonen han mener opptar hele lokalbefolkningen, men som ingen snakker om i mediene. Samtidig kommer han med flere begrunnelser for sitt klare syn:

– Rundkjøringene er store som fotballbaner. Det er ekstremt stor mangel på parkeringsplasser, og trafikkbildet blir verre og verre. Som bilist skal jeg ikke behøve å stå i kø i nesten én time fra motorveien bare for å ta ut penger. Det skjedde for tre dager siden på en strekning som bare er 500 meter. I stedet for jevn flyt hoper trafikken seg opp. Det tar selvsagt også miljøet skade av.

– Det virker som jakten på å få bystatus har tatt fullstendig overhånd. Familien bodde på Jessheim i flere år. Nå har vi flyttet til Gardermoen. Vi savner ikke Jessheim i det hele tatt. Snarere tvert imot. Nå kvier vi oss for å reise hit, sier Munthe-Kaas.

– SOVET I TIMEN

Han er skråsikker på at trafikkaoset vil få konsekvenser på lengre sikt.

– Jeg kan ikke skjønne hvem som har lyst til å kjøre bilen sin gjennom sentrumsgatene på Jessheim. På sikt er jeg sikker på at det vil få konsekvenser for handelen.

– Så du flytter ikke tilbake til Jessheim?

– Nei, det aldri aktuelt. Her er det mange som har sovet i timen. Politikerne har ikke gjort jobben sin. Det virker som de har neglisjert denne problemstillingen fullstendig, svarer Hugo Christopher Munthe-Kaas.

Ordfører Harald Espelund har tidligere uttalt at trafikkbildet på Jessheim aldri må utvikle seg til å bli en eneste lang kø. Munthe-Kaas frykter at nettopp det kommer til å skje i nær framtid.

BOT ETTER STENGETID

En venn av Munthe-Kaas fikk parkeringsbot på Sundbytunet på Jessheim etter stengetid. Grunneier Halvard Sundby ber lokalbefolkningen bli flinkere til å studere skilt.

– Det står en plakat godt synlig ved innkjøringen. Årsaken til at vi har valgt å få et parkeringsselskap til å holde øye med parkeringsplassene er at vi bor her. Vi er ikke interesserte i å ha biler, støy og folk inne på gårdstunet her hele kvelden, sier Sundby.

For noen dager siden lånte Munthe-Kaas bort bilen sin til en venn som handlet på Sundbytunet. Utenfor møtte vedkommende en bekjent som han snakket med. Da vennen kom tilbake til bilen lå det én parkeringsbot på 710 kroner under vindusviskeren.

– Her kommer folk til Jessheim sentrum for å handle, og det man får som takk er én regning på 710 kroner. Det er mildt sagt irriterende. Jeg finner nesten ikke ord, sier Munthe-Kaas.

Det han reagerer aller sterkest på er det han opplever som et forsøk på lure bilistene i parkeringsfellen.

– Det virker nesten som de ønsker at folk skal parkere feil her. Merkingen er tvilsom og minner mer om en fyrstikkeske. Det går ikke an å holde på slik.

Grunneier Halvard Sundby ber lokalbefolkningen lese skiltene nøye, være oppmerksomme og ta grep deretter.

– Kanskje kunne parkeringsskiltet vært større, men min oppfordring er at folk blir mer observante og ser mer rundt seg, sier Sundby.

Det er FirstPark som har ansvaret med å ivareta parkeringsbestemmelsene på Sundbytunet. Eidsvoll Ullensaker Blad lyktes ikke å få en kommentar fra parkeringsselskapet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.