De tre siste ukene har det vært mye å gjøre for miljøstasjonen på Dal Skog. 12.450 biler har kommet for å levere avfall, og det er en nær dobling av antall besøkende fra samme periode i fjor.

I 2017 var det til sammenligning 8.522 biler innom Dal Skog i samme periode, ifølge en pressemelding fra Øras.

– I år er det dobbelt så mange besøkende som kommer for å levere hageavfall og annet avfall. Det er flott å se at de som bor i våre kommuner benytter seg av miljøstasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver Kirsten Lundem.

SENERE VÅR

En av årsakene til at det er flere besøkende disse tre ukene i år sammenlignet med i fjor kan ha en naturlig årsak.

– Siden snøen lå lenger i år enn i fjor, kan opprydningen i hus og hage la vente på seg. Det er først nå folk har kunne rydde i hagen, og da tar de gjerne med seg det som ligger i huset samtidig, påpeker hun.

Det er spesielt på de mange inneklemte dagene det har vært stor pågang på miljøstasjonen. Det fine været og fridagene har gjort at folk har ryddet, for å levere avfallet dagen derpå.

Sorter avfallet hjemme

Betjeningen har vært god forberedt til å ta imot og være behjelpelige for kundene.

– Kundene har stort sett vist tålmodighet når de besøker miljøstasjonen, forteller Lundem, og har ett tips til de som tenker å levere avfall utover sommeren:

– Husk å sortere avfallet før du reiser hjemmefra, og legg avfallet i gjennomsiktige poser. Da går det mer effektivt for både oss og deg. I bladet Miljøposten som alle innbyggere fikk i postkassen for litt siden, er det et oversiktskart over rondellen der det er lett å se hva som skal hvor, påpeker hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.