- Vi gjør alt for at det ikke skal skje en ulykke der, sier FAU-leder Øyvind Sannerhaugen.

Busser, biler, mopeder, foreldre, skoleungdom og skolebarn. Trafikkbildet er kaotisk utenfor Vilberg skole. Spesielt utfordrende er det på morgenene og ettermiddagene. Innenfor et relativt lite område er det mange som ferdes.

- Det kan være uoversiktlig, og det er mange som ferdes der hele tiden. Vi vet også at det har vært nestenulykker. Det vil vi gjøre alt vi kan for å forhindre, sier Sannerhaugen til EUB.

For kort tid siden skrev EUB om to ungdommer som var i politiets søkelys etter å ha kjørt på bakhjulet i 40-sonen forbi skolen. Ungdommene ble filmet av en forbipasserende, og politiet slo hardt ned på oppførselen.

LES OGSÅ: Nye Vilberg skole kan bli bygd i tre

Vil ha ny skolepatrulje

Rektor Gitte Fjellhaug sier til EUB at de registrerer mye rar bilkjøring forbi skolen.

- Det er foreldre som stopper midt i bakken og slipper av barna for eksempel. Eller tar en u-sving og snur midt i vegbanen i morgenrushet. Hittil har vi heldigvis vært forskånet for ulykker, men som rektor er jeg bekymret for barna. De skal ha det trygt, sier hun.

Skolen stiller med én ansatt i skoleporten hver morgen. Denne personen tar imot barna, observerer, passer på og gir beskjed til bilister dersom de ser situasjoner som kan skape utfordringer. Nå vil FAU skape enda bedre trygghet for skolebarna.

- Vi vil få på plass en skolepatrulje. Vi ønsker oss noen spreke pensjonister eller andre som har et kvarter å avse på morgenen. Drømmen er at noen kunne stått i gul vest nede i krysset ved Shell og passet på, sier Sannerhaugen.

Sannerhaugen har henvendt seg til frivilligsentralen i kommunen, i håp om at de kan finne noen gjennom sitt nettverk.

SE VIDEO: Farefull opptreden i trafikken er ikke noe nytt fenomen utenfor Vilberg skole

- Slipp av barna på Prix

Nå ber han også frivillige om å melde seg gjennom EUB.

- Det er ikke slik at de må stå her et kvarter hver eneste morgen, men vi vil gjerne komme i kontakt med noen som kan tenke seg å stå her innimellom. Litt innsats kan også gjøre en stor forskjell, poengterer Sannerhaugen.

FAU og skoleledelsen har over lengre tid gitt trafikkråd til foreldre. Situasjonen er fortsatt utfordrende.

- Det er trangt om plassen her, og mange er nødt til å bruke bilen for å levere barna. Men vi har i lengre tid forsøkt å få foreldre til å slippe av barna sine på parkeringsplassen borte ved Coop Prix, nede på Rubis eller inne ved Vilberg barnehage. Da kan barna selv gå trygt til skolen, og vi slipper å skape farlige situasjoner rett utenfor skolen. Vi håper flere vil lytte til denne oppfordringen og velge de løsningene, sier FAU-leder Øyvind Sannerhaugen.

LES OGSÅ: Tatt for råkjøring på bakhjulet på lett motorsykkel forbi barneskole

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.