Det er VG som melder dette om opprøret som startet i internatleiren ved 16.30-tiden lørdag. De ansatte fikk kontroll først etter 20 minutter.

– Det var innsatte fra fem avdelinger involvert, men hvor mange som var involvert totalt sett har vi ikke oversikt over ennå, sier avdelingsleder Kristina Lægreid til VG.

Trandum med 220 sengeplasser, er et internat for asylsøkere som har fått endelig avslag og skal ut av landet.

USKADD

Ingen personer ble skadet i opprøret, men Lægreid sier det i hovedsak er bad, TV-er og fellesarealer på to avdelinger som har fått store skader.

Det er også mindre skader på de tre andre involverte avdelingene.

– Dette er hendelser vi absolutt ikke ønsker, og som vi prøver å unngå. Men dette er mennesker som kan tenkes å ville protestere mot den situasjonen de har havnet i, og da er det en viss risiko for at slikt kan skje, sier Lægreid.

Hun vet ikke noe om årsaken til opprøret.

– Det er vanskelig for oss å si hvordan dette startet, men det har vært tilløp til grupperinger den siste tiden. Det er en viss mulighet for at dette var koordinert, påpeker hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.