Nannestad-ordfører Hans Thue innledet 17. mai med å bekranse bautaen på Trandumskogen. Han snakket om frihet, demokrati og fred.

- Det er det denne dagen står for. Heltemotet til de 194 som ble henrettet her, er grunnen til at vi er et fritt folk og et fritt land, sa han blant annet.

Brigader Anne Rydning understrekte hvor fint det er at lokalbefolkningen og Forsvaret kan minnes i fellesskap. Jessheim Hovin musikkorps spilte Norge mitt Norge.

– Det er ekstra nært når så mange tidsvitner er tilstede. Dere tilhører en gruppe som blir mindre, men som setter det store vi og vårt foran det snevre meg og mitt. Dette grunnleggende valget som er en forutsetning for frihet, demokrati og fred, understrekte han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.