• Flytter ikke ut av byen: DNB og banksjef Karen Marie Sæther-Larsen sier de ikke vil flytte ut av Jessheim – uansett hva som skulle skje på tomta.

Det er Stor-Oslo Eiendom AS som har kjøpt opp store deler av det aktuelle tomteområdet mellom Gotaasalleen og jernbanen på Jessheim. Nå har de store planer.

– Vi ønsker at denne delen av sentrum blir et sted hvor innbyggere av Jessheim oppholder seg og ønsker å benytte seg av i større grad enn i dag, sier Pål Erik Kind, prosjektleder i Stor-Oslo Eiendom AS. Han kan ikke å oppgi antall boenheter og størrelse på leilighetene på nåværende tidspunkt i planleggingsfasen. Kind opplyser at planen er byggestart medio i 2019.

Vil åpne mot Herredshuset

– Vi jobber nå med et reguleringsforslag som sendes inn i begynnelsen av 2018, opplyser Kind. Planene ble nylig presentert for plan- og næringskomiteen i Ullensaker kommune.

– For å få til den utnyttelsen og de uteoppholdsarealene som byplanen legger opp til, samt gode bokvaliteter, er vi nødt til å se helhetlig på tomten. Det betyr at bankbygget i sin helhet er tenkt revet. DNB ønsker på sikt å flytte til mindre lokaler. Skulle man beholdt bankbygget slik det står i dag, blir det vanskelig å få til gode uterom da det fører til tettere bebyggelse, og man vil ikke få til å åpne området mot Herredshuset, slik vi ønsker og har tro på.

Banken og tre eneboliger

Området som skal bygges ut omfatter de tre eneboligtomtene Gotaasalleen 5A, 5B og 3C. I tillegg til bankbygget i nummer 7, der DNB holder til for øyeblikket. DNBs banksjef Karen Marie Sæther-Larsen opplyser til EUB at det er uaktuelt for de å flytte fra byen (se egen sak). De tre blokkene som er planlagt på eiendommen er én etasje høyere enn det som ligger inne i sentrumsplanen.

– Vi har ambisjoner om å tilby noe nytt og spennende på Jessheim, med god arkitektur og kvalitet på boligene. Beliggenheten og tomten er meget gunstig med tanke på avstand til kollektivtransport og sentrum for øvrig. Vi planlegger et urbant grep på tomten der vi prøver å tilføre denne delen av sentrum kvaliteter hvor folk ønsker å oppholde seg med gode byrom og plasser med utadrettet virksomhet på gateplan og grønne lommer, sier Kind.

DNB: Vi blir på Jessheim

DNBs banksjef på Øvre Romerike, Karen Marie Sæther-Larsen, sier banken ikke har noen planer om å forlate regionsenteret.

– Selv om utbyggere har kjøpt eiendommen her og ønsker å utvikle den, så har vi ingen planer om å forlate Jessheim. Enten flytter vi inn i nye lokaler her eller så finner vi et annet sted å være i byen. Jessheim er et ufattelig spennende sted å være med alt som skjer på Gardermoen, tilflytting til området, utviklingen i boligmarkedet og regionen som helhet. Vi får holde øyner og ører åpne i forhold til hvilke muligheter som finnes av lokasjoner på Jessheim, sier Sæther-Larsen.

De tre leilighetsblokkene som er planlagt blant annet der bankbygget står i dag vil sannsynligvis ha næringsvirksomhet i 1. etasje.

– Det kan være aktuelt å flytte inn der om den muligheten skulle by seg eller et annet sted i nærheten her. Vi vil følge med på mulighetene framover, sier hun.

Sier nei til riving

Ullensaker Historielag sier et klart og tydelig nei til riving av det ærverdige bankbygget på Jessheim.

– Vi er kjent med at også banklokalene skal rives for å gi plass til ny bebyggelse. Det mener vi er galt og i strid med minst to kulepunkter i kapitlet om Stasjonsbyen i Kommunedelplanen for kulturminner og kulturmiljø, skriver Jon Tore Beitnes (leder) og Sverre Støverud i Ullensaker Historielag i et leserinnlegg i EUB.

Bankbygget er ikke vernet. 

– Sparebanken har hatt svært stor betydning for utviklingen i Ullensaker, og bankbygget er et signalbygg som forteller om dette. Bygget er tegnet av arkitektfirmaet Biong og Biong, og bygget ble reist av byggmester Hilmar Jørgensen i 1938, skriver de to og henstiller så sterkt de kan til de kommunale organer som skal behandle og vedta reguleringsplan for det aktuelle området, om å bevare bygningen til DNB i sin opprinnelige form.

Tre nye blokker

Stor-Oslo Eiendom AS har kjøpt opp tre eneboligtomter i Gotaasalleen 5A, 5B og 3C. I tillegg har de kjøpt bankbygget i nummer 7, der DNB holder til for øyeblikket.

Eiendomsutvikleren ønsker å sette opp tre nye leilighetsblokker på sju og åtte etasjer.

Planene er presentert for plan- og næringskomiteen i Ullensaker kommune, og tiltakshaveren jobber nå med en reguleringsplan.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.