Nå skaper de tilbudet selv med organisasjonen «Bli med!». På rekordtid har det blitt en braksuksess.

- Mange flytter til Eidsvoll, og vi ønsker å bidra til å gi dem spennende tilbud. Det kan være vanskelig for voksne innflyttere å bli kjent med andre i kommunen. Bli med! er et lavterskeltilbud der folk kan møte andre, bli kjent og knytte nettverk. Vi håper etablerte eidsvollinger, bedrifter og andre foreninger, sammen med oss, kan få dette til å fungere, sier Astrid Haldorsen.

EUB treffer hun og venninnene Monica Flage og Hege Svendsen ved Eidsvollsbygningen. For noen uker siden startet de tre driftige kvinnene den frivillige organisasjonen «Bli med!». Tilbudet har allerede rukket å nå ut til mange og er blitt populært.

40 små og store lekte

Sist søndag deltok 22 voksne og barn på tur til gapahuken nord for Mistberget. Dagen etter kom over 40 til lek i gymsalen på Eidsvoll Verk skole. På kort tid er det med andre ord ingen overdrivelse å si at nyvinningen er blitt en suksess. Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det flyttet hele 1.665 mennesker til Eidsvoll kommune i 2014. Kun Ullensaker (2.988) hadde høyre innflyttingstakt.

- Jeg flyttet selv hit for to år siden, og kjente ingen. Da gikk jeg inn på kommunen sine nettsider for å se hva som fantes av tilbud. Det endte med at vi fant en aktivitet og fikk ungen vår til å bli med der. Men verken svømming eller turning er noen naturlig arena for å knytte nettverk for voksne. Gjennom Bli med skal vi ha nettverket og aktivitetene i fokus, sier Monica Flage.

Initiativtakerne ønsker å skape en bru fra det å flytte til et nytt sted til å bli en aktiv del av lokalsamfunnet, få nye venner og kjente og bli rike på opplevelser.

LES OGSÅ: Alpakkaer på møteplassen for demente

Utvider nettverket

- Eidsvoll er en kommune i sterk vekst. Dette skaper masse positivt, og det skjer mye. Samtidig bringer det med seg en god del utfordringer, særlig for dem som kommer hit med et begrenset eller ikke noe nettverk. Terskelen for å bli kjent, og mulighetene for å møte andre, kan være begrenset. Har du barn, særlig små barn, kan det være omtrent umulig. Dette ønsker vi å snu, sier Hege Svendsen.

Organisasjonen har opprettet en Facebook-side til den nystartede gruppa. En nettside er også startet. Der har de presentert seg selv, hva prosjektet dreier seg om og de informerer samtidig om hvilke aktiviteter de planlegger. Ett av de faste arrangementene framover vil være lek for barn i alderen tre til seks år annenhver mandag i gymsalen på Eidsvoll Verk skole.

- Det har vært gøy å starte dette, og vi er godt fornøyde med responsen, sier trekløveret.

LES OGSÅ: Åpner ny møteplass

Bli med!

Frivillig organisasjon startet av Hege Svendsen, Monica Flage og Astrid Haldorsen.

Satser på å arrangere aktiviteter for små og store for å gi innflyttere møteplasser og bredere nettverk.

Hege Svendsen er opprinnelig fra Bergen, men har bodd en lengre periode både i Oslo og Sydney, før hun flyttet til Eidsvoll for ti år siden. Driver egen bedrift, er mamma til to gutter (tolv og tre år) og er med i kommunestyret for Ap i Eidsvoll.

Monica Flage har bodd mange steder, men sist i Oslo, før hun flyttet til Eidsvoll for snart to år siden. Studerer i Oslo, er mamma til en gutt på 3 og et halvt år og ei jente på fem og et halvt. Jobber litt på Amfi (Ark) for å møte andre eidsvollinger. Er over gjennomsnittlig glad i trening og lek, og er derav lekesjef i gruppa.

Astrid Haldorsen har bodd enda flere steder enn Monica, men er egentlig finnmarking og har bodd lenge i Tromsø. Astrid er mediegrafiker, og har jobbet i avis og reklamebyrå. Studerer jus i Oslo. Var initiativtaker til Bli med og er organisatoren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.