Knutsen mener det er nærliggende å tro at det dreier seg om den samme ulven som ble observert og filmet midt i et boligstrøk på Råholt 13. august. To dager etter ble en ulv sett på Frilsetmåsan da den krysset veien.

Sauebonden er nå i ferd med å sanke inn sauene sine fra skogsbeite.

– I løpet av helga fant vi de tre drepte sauene og den som var bittskadd. Men jeg savner seks til åtte sauer – så langt, sier Knutsen.

Han forteller at personen som fant de drepte sauene, så ulven like ved.

– Ulven gikk faktisk etter bikkja hans. Mannen gikk da ned rundt 150 meter ned til en skogsbilvei for å rapportere om funnet. Da var ulven framme og forsøkte å flytte en av de drepte dyrene. Dette rovdyret er tydeligvis ikke redd for folk, sier Knutsen.

SKEPTISK TIL INNDRAGING

Etter at ulven ble observert på Råholt og Finstad, og senere på Brårud, ble det gitt fellingstillatelse. Da ulven ikke ble skutt innenfor gjeldende tidsfrist, ble fellingstillatelsen trukket tilbake. Dette er Knutsen skeptisk til.

– Det er forsmedelig at tillatelsen ikke ble forlenget. Det kunne ha hatt en forebyggende effekt. Hvis ulven hadde blitt tatt da, ville ikke jeg har mistet sauene mine. Dessuten er dette stikk i strid med regjeringens politiske signaler som har kommet i løpet av sommeren, sier Audun Knutsen.

ULVEDEBATT DIREKTE

Knutsens sauetap passer rett inn i ulvedebatten som sendes direkte i NRK2 tirsdag 29. august. Den blir sendt fra beredskapskve på Jøndalsvangen i Eidsvoll. Blant debattantene er Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum, Venstres nestleder og miljøpolitiske talsperson, Ola Elvestuen, i tillegg til politiske representanter for Høyre og MDG.

Sauebonde fra Eidsvoll, Stein Bentsstuen, skal ha en innledning før debattantene slipper til.

LES OGSÅ: Mattilsynet: En stor dyretragedie

Fakta

I sommer har ulven herjet i nordre deler av Øvre Romerike.

I juni drepte den et stort antall sauer i Hurdal, før det dro seg over til Gran i Oppland. Den ble felt 19. juni i Oppland hadde da drept rundt 130 sau.

13. august ble en ulv filmet i et boligområde på Råholt. Den er blitt sett både i Finstad og på Bårud. Tre drepte sauer er funnet på grensa mellom Eidsvoll og Nord-Odal.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.