• 100–150 timer: Stian Skjølås regner med å bruke 100–150 timer på elgjakt i oktober.

– Snakk med Stian Skjølås. Han er i denne sammenheng relativt ung. Hyggelig at man kan vise fram en jaktleder på godt under 50 år også.

E-posten fra én som kjenner det lokale jaktmiljøet godt er ikke til å ta feil av. Stian Skjølås fyller 39 år under elgjakta (14. oktober), og er en svært rutinert elgjeger. Helt siden han var i 12-årsalderen har han vært med faren og bestefaren på elgjakt i skogen. I år blir det intet unntak.

– Den viktigste jobben gjøres av bikkjene. Fungerer de går jakta fint. Så enkelt er det, sier Skjølås.

Han snakker om de premierte elghundene Jerva og Miro – sistnevnte sågar i hele Norden på alle mulige måter. De er spreke som få, og gjør en uvurderlig jobb der ute i skogen. Stian sitter ikke stille på post. Han følger kontinuerlig med på GPS hvor de to firbeinte kontinuerlig befinner seg. Plutselig får de los på og da gjelder det å være på alerten.

Over 100.000 mål

– Det er først og fremst spenningen med elgjakta som fascinerer meg. Og så er det svært spesielt å få elgbikkjene åtte uker unge og være med å fostre de opp til fullgode og flinke jaktkamerater. Begge er supre der ute i skogen, sier Skjølås. Torsdag gikk startskuddet for årets elgjakt i vårt distrikt. Det ene jaktlaget Skjølås er med i feirer faktisk 60-årsjubileum i år. 14 stykker deltar der, og Ole Randin Klokkerengen er jaktlagsleder.

– Der jakter vi fra Bergermoen, langs østsiden av Hurdalssjøen og til Damtjern oppe på Minnesund rett opp for Hurdal Torg, sier Skjølås. På det andre jaktlaget er det han selv som har kommandoen. Det betyr at det er han som tar seg av papirarbeidet.

Skjøt tre elger i fjor

– Dette jaktlaget består av fem jegere, og jakter i terrenget Snultra/Gjødingseter. Dette strekker seg også opp mot Fjellsjøkampen.

Selv om de sjelden jakter der, så betyr dette at Skjølås og jaktgjengen jakter høyest i vårt fylke. Terrengene til begge jaktlagene strekker seg over 100.000 mål. Skjølås er med på to jaktlag av en enkel grunn.

– Det er for å ha elgjakt hele måneden. Kvoten blir større. Går alt på skinner på det ene jaktlaget kan vi være ferdige etter halvannen til to uker, sier Skjølås.

Totalt har han skutt 68 elger i karrieren. I fjor ble det tre – et tall han håper å øke i år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.