EUB har fått tilgang til en e-post som ordfører Tom Staahle sendte til alle gruppelederne mandag ettermiddag, i forkant av formannskapsmøtet 10. april.

- Med bakgrunn i den støy saken om Storgata 1-3 har avstedkommet i etterkant av de prosesser tiltakshaver har hatt med administrasjon og politisk miljø, anbefaler ordfører at saken trekkes fra sakskartet og at det nedsettes en politisk arbeidsgruppe som sammen med tiltakshaver ser om man sammen kan komme frem til en løsning for utforming av nevnte området. Det med bakgrunn i tomtens sentrale plassering i Jessheim by, skriver han.

- De borgerlige partienes gruppeledere har signalisert at dette støttes. Er det ok for dere øvrige, skriver han videre.

Staahle ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. 

STORGATA 1-3

Bjørn Dæhlie eier Storgata 1-3 og har i flere år jobbet med å utnytte eiendommen maksimalt, uten å få gjennomslag hos politikerne. Han har brukt over 30 millioner kroner på kjøp og restaurering av eiendommene, vel vitende om at noe er vernet og dermed ikke kan røres. 

EUB BLOGG: Sett innbyggere foran utbyggere

Nylig sendte Dæhlie  inn skisser til kommunen som viser et næringsbygg i tre etasjer mot Storgata og et leilighetsbygg på tre etasjer mot Tærudgården. Rådmannen på sin side stiller derimot spørsmål om dettte er best mulig utnyttelse av eiendommen, og ønsket derfor at formannskapet 10. april skulle ta opp dette til politisk avklaring før forslagstiller kommer langt i planarbeidet.

- Diskusjonen dreier seg om prinsipielle spørsmål som har stor betydning for utviklingen av eiendommen og byen, skriver rådmannen dessuten i sin innstilling. 

STØY

Etter at EUB skrev om prinsippsaken, har ikke alle reaksjonene vært positive, selv om både Frp, Høyre og Ap gjerne lar Dæhlie bygge som han ønsker. 

Med snuoperasjonen til den borgerlige siden i dag, blir saken ikke behandlet med det første - med det resultat at Bjørn Dæhlie stoppes enda en gang. Aps Eyvind J. Schumacher synes det er helt greit.

- Det er åpenbart at prosjektet slik det fremstår nå ikke er utformet i henhold til byplanen eller kulturminnevernplanen. I og med at utbygger med sine arkitekter har feiltolket innholdet i disse planene, kan det være hensiktsmessig med en dialog med det politiske miljøet. Slik kan vi i fellesskap oppnå klarhet i hva som menes med «Underordne seg eksisterende bebyggelse i høyde og størrelse» og «Det skal opprettes en allment tilgjengelig park med god tilgjengelighet». Saken vil jo uansett måtte få en offentlig politisk behandling før den godkjennes, og Arbeiderpartiet vil kreve at bestemmelsene i byplanen følges, påpeker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.