– De unge mennene vi gjerne skulle hatt vokser ikke på trær, og de som er her blir ikke nødvendigvis værende så lenge før de reiser bort i militæret eller begynner å studere i en annen del av landet. Det er alltid ledige støttekontakter som venter på oppdrag, men det er viktig å ha flere for å finne gode matcher, forklarer Bønaa.

Hun kommer fram til den aktuelle støttekontakten på bakgrunn av brukernes ønsker og behov, og om de i tillegg har felles interesser er dette et pluss.

MENINGSFULL FRITID

Hovedhensikten med støttekontaktordningen er å hjelpe den enkelte til en meningsfull fritid og sosialt samvær med andre. I praksis betyr det at man tar med seg mennesker med synlige eller usynlige bistandsbehov på ulike aktiviteter for å gi dem en positiv opplevelse der de får kjenne på mestringsfølelse.

FLERE PÅ VENTELISTE

– For øyeblikket står syv stykker på venteliste for å få støttekontakt. Fire av disse er unge gutter som ønsker seg unge gutter. Når jeg bruker begrepet unge gutter, mener jeg hovedsakelig de som er under 30, forklarer Bønaa.

Hun håper at flere unge menn som vet hva de skal gjøre det neste året registrerer seg på kommunens hjemmeside.

– Det kan gjerne være to kamerater som får med seg en bruker hver, og som på sikt kanskje kan bruke tid sammen så det blir en gjeng på fire, sier hun.

GIVENDE JOBB

– Det er alltid utrolig gøye å høre at brukerne gleder seg til støttekontakten kommer, eller at støttekontakten stortrives sammen med brukeren, forklarer Bønaa som påpeker at dette ikke er en jobb man tar for pengenes skyld.

– Du blir ikke rik på penger, men du lærer utrolig mye om deg selv og andre mennesker. Som støttekontakt får du muligheten til å bli kjent med noen som har andre utfordringer enn deg, og det kan være svært givende, sier hun.

ROLLEMODELL

Ifølge Bønaa vil man også bety mye for både brukeren og deres støtteapparat.

– Du blir en slags rollemodell, og det viktigste er at de tilbringer tid med hyggelige og empatiske mennesker, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.